Volster poslednji gost Kolektiv Base ekipe na closing u klubu DOT

Nakon Ane RS, pa Sev Dah-a, za kraj sezone spremili su nam pravu Techno poslasticu, pozvavši u goste poznatog hrvatskog DJ-a i producenta Volstera u petak, 29. aprila.

Kolektiv Base je Techno ekipa koju pored resident DJ-eva čine mnogi njihovi saradnici i prijatelji. Zajedno se trude da oplemene domaću elektronsku scenu inovativnim idejama i beskompromisnim underground zvukom, inspirisani muzičkim centrima poput Berlina, Londona, Roterdama…

Njihov muzički pravac može se opisati kao brz, ritmični, gruvi techno, išaran razvovrsnim melodijama i minimalističnim motivima. Kao rezidenti beogradskog kluba DOT, nedavno su pokrenuli projekat ugošćavanja regionalnim artista, koji su na svojim scenama zavredneli posebno mesto i veoma su cenjeni u svetskim krugovima iskrenih ljubitelja čistog techno zvuka.

Volster je cenjeni hrvatski Techno DJ i producent koji dolazi iz Osijeka. Tokom proteklih nekoliko godina postepeno je postao jedna od najzapaženijih, svežih, figura hrvatske elektronske scene, ostavljajući svoj potpis kroz produkciju, DJ-ing, organizacije raznih događaja i vodeći dve izdavačke kuće “Secesson” i “Out of Place”.

Glavna supkultura kojoj je devedesetih Marko bio pozitivno izložen, bila je techno, stil koji praktikuje sada već skoro dve decenije. Nastupajući u Hrvatskoj, i van nje, Volster je postepeno počeo sa eksperimantisanjem i razvijanjem svog autorskog zvuka, što je dovelo do potpisivanja i izdavanja njegovog rada preko drugih izdavačkih kuća poput “Edit Select” , “Vakum Northallsen Records” i tako dalje.

Paralelno sa svojim muzičkim poglavljem života, Volster otpočinje seriju TRAUM događaja u svom rodnom gradu, predstavljajući novi stil techna i klupskog zivota, već karakterističan u većem delu Evrope, domaćoj publici. Francois X, Amotik, DJ Deep, Antigone, Etapp Kyle, Paula Temple i Anthony Linell samo su neka od imena koje je TRAUM do sada ugostio. 2018 bio je radikalni preokret u njegovoj viziji i etabliranje njega kao umetnika koji je izbacio svoj samostalni otisak “Secession”. Prva ploča nazvana “The Process of Becoming” izbačena je u decembru 2018. kao remiks švedskog mastera savremenog techna Antony Linella i talentovanog berlinskog dua Cassegrain.

Do dan danas Volster je nastupao širom Evrope, od Berlina i Budimpešte do festivala kao što su Dimensions Festival i Modem Festival, što ga je dovelo do njegovog najznačajnijeg pojavljivanja i debi izvođenja u čuvenom klubu Berghain-Panorama Bar, septembra 2019.

Očekujte tvrde i energične ritmove na mračnom i znojavom densfloru kluba DOT.

Cena ulalznice iznosi 600 RSD do ponoći i 800 RSD posle.