I’gor Top 5 quarantine chat

I’gor je mladi di-džej i producent iz Beograda, koji svoju muziku opisuje kao spoj electro, disco i breakbeat-a dok njegovi setovi pružaju osećaj, potpuno u domenu mašte, gde je glavni fokus muzika. U produciranju se vodi funk, italo zvukovima prosatkanim perkusijama i repetitivnim strukturama.
Radio je sa imenima poput Traumer, Demuja, Palms Trax, Valesuchi, Alan Dixon itd.

Top 5 chart“ njegovih favorita je putovanje od ranih 80-tih, pa sve do njegovog izdanja koje je producirao sa svojim kolegom Laars-om.

1. Tornado Wallace – Bit 1

Tornado Wallace kao jedan od zanimljivijih selektora danas. Bit 1 kao traka sa njegovog početka karijere 2013-te. Muzicki širok po pitanju produkcije, a i selekcije. Svakako traka koja je must have za početak karantinskog party-ja.

 

2. 400 Blows – Movin’ (Special Extended Club Mix)

Britanski bend iz 80tih koji se probio sa fuzijom house/disca i to sve u live izvodjenju. Ova traka je medju prvima iz tada ‘novog’ muzičkog pravca koja je dostigla 51 mesto na UK Singles Chartu. Definitivno produkcijski kvalitet kakav je danas teško naći.

3.  La Compagnie Créole – A.I.E. (The L.L. Club Mix)

Ono što je jako zanimljivo oko ovog ‘vanvremenskog’ hita je da je sam bend La Compagne Creole osnovan 1975 god. i imao je veliki uticaj na Francusku scenu 70-tih i 80-tih sa svojih 23 albuma. Njujorski di-džej i one hit man Larry Levan 1988. pravi ovaj remix za film Sweet Lies. Remix je tek izdat 2019. uz pomoc Rex Cluba, a zašto pre nije izdat je i dalje nepoznato.

4. Wolfram – Automatic Dub (Cable Toy Remix)

Poslednjih godina dosta pratim rusku scenu i Cable Toy kao jedan od najboljih prezentera iste. Odlična klubska traka koja izlazi dve godine posle fenomenalnog originalnog EP-a Wolfram-a koji verujem da vecina znaju. Pasa Misev(Cable Toy) dodaje njegovu prepoznatljivu notu punu analognih synthov-a i odličnog konstantnog groovea.

5. I’gor & Laars – So Right(Disco Mix)

EP So Right je nastao krajem prošle godine u saradnji sa Laarsom. Sastoji se iz tri interpretacije naše trake ‘So Right’. Disco mix koji slušate je mellow varijanta puna perkusija i instrumenata poput gitare. Pored toga imamo i malo oštriji club edit i original mix koji odudara od nekih standardnih aranzmanskih i mixing pravila.
Sredinom ove godine očekujemo izdanje, ali vise o tome ćemo objaviti uskoro.