The Clubber Mix 029: Third Son

Dvadeset i deveti mix za The Clubber uradio je mladi britanski tech-house DJ i producentThird Son. Do sada, ovaj perspektivni mladić do sada je radio sa poznatim izdavačkim kućama kao što su Noir, Snicopat i Cajual Records i nastupao na najvećim svetskim festivalima. U nastavku možete pročitati o čemu smo razgovarali sa njim.

 

The Clubber: Reci nam nešto o  sebi i o tome kako si počeo sa puštanjem?

Third Son: Obožavam ovsene pahuljice, a sa DJ-ingom sam počeo kada mi je dobar prijatelj pozajmio njegove 1210tke. Od tada nisam ni prestajao.

 

The Clubber: Kako bi opisao svoj stil produkcije muzike i DJ-inga?

Third Son: Kažu da sva dobra muzika mora da priča neku priču (da ne bude suviše pretenciozna), zbog čega volim da pravim vrlo stuktuirane trake. Kada puštam u klubu ili na festivalu, uglavnom se krećem u određenom smeru što može da bude teško ukoliko pokušavate da pročitate određenu masu. Ali sam zadovoljan sve dok pravim setove koji vode na putovanje.

 

The Clubber: Koliko vinila imaš u svojoj kolekciji?

Third Son: Ne puno, trenutno; oko četrdesetak. Nikada nisam imao svoje plejere za ploče i uvek sam morao da ih pozajmljujem, ali sam upravo u procesu izbora jednog iz novog Tehnics-ovog asortimana.

 

The Clubber: Ko je imao najviše uticaja na tebe kada si počeo sa produkcijom i koje etikete i atirste najviše ceniš?

Third Son: Kada sam počeo sa produkcijom bio sam opčinjen Amonom Tobinom i načinom na koji je on semplovao stare trake. To se zasigurno imalo uticaja na neme i na način na koji pravim muziku. U poslednje vreme, dosta inspiracije dobijam od lejbla kao što su Ellum ili Kompaktove sestrinske etikete.

 

The Clubber: Šta si želeo da na pokažeš sa ovim mixom? Koja je bila tvoja početna ideja?

Third Son: Hteo sam da vam predstavim trake koje volim u ovom trenutku. Više sam pažnje pridao housey strani onoga što inače puštam.

 

The Clubber: Da li više voliš da puštaš u klubovima ili na festivalima? Zašto?

Third Son: Zvuk je obično bolji u klubovima ali volim i kada podignem masu na blatnjava kolena.

The Clubber Mix 029 – Third Son by The Clubber Magazine on Mixcloud