Foto: Nadine Fraczkowski

Roman Flügel 20. oktobra u klubu Drugstore

Veliko ime nemačkog hausa Roman Flügel, nastupiće 20. oktobra u beogradskom klubu Drugstore. Veče će biti organizovano u saradnji sa nemačkom etiketom House Is OK povodom duple 12’’ kompilacije “Gemist” koju će House is OK izdati u decembru i na kojoj će se naći Romanova numera “Another Love Dance”.

Roman Flügel je decenijama prisutan na elektronskoj sceni kao producent, DJ i performer koji nastupa i pod pseudonimima Soylent Green, Roman IV, Alter Ego, Acid Test, Eight Miles High… Osnivač je prestižnih etiketa kao što su Ongaku, Klang Elektronik i Playhouse za koje izdaju, domaćoj publici dobro poznati, Losoul, Isolée i Ricardo Villalobos. Kao remikser je radio za Daft Punk, Kylie Minogue, Pet Shop Boys i mnoge druge. Sa sedištem u Frankfurtu, Roman je u centru zbivanja te sa nestrpljenjem očekujemo zvuk koji će krajem meseca doneti u Drugstore.

Prošle godine je u jednočasovnom setu, u kom je puštao trake Randomera, Daniela Averyja i Arthura Russella, zabavljao publiku kluba Robert Johnson u Ofenbahu, a ceo nastup je zabeležio Boiler Room.

Romanu Flügelu će se na bini pridružiti osnivač etikete House is OK i resident berlinskog kluba Salon Zur Wilden Renate, Homeboy. Marko Pelaić je odrastao na obalama Jadrana i te uticaje meša sa zvucima Berlina ne bi li došao do jedinstvenog plesnog zvuka.

Beograd će ove večeri predstaviti miljenik publike i voditelj Christallization radio emisije, Kristijan Molnar, poznat po svojim all-nighterima u Beogradu.

Više informacija o ceni ulaznica biće objavljeno uskoro, pratite Drugstore na Facebook-u i Instagram-u.