Avoid – Sektor EP

Iako u rečniku engleskog jezika “avoid” označava izbegavanje, Vladimir Aćić važi za nezaobilaznu ličnost na regionalnoj elektronskoj sceni. Početak uspona u Vladinoj karijeri nastao je nakon nastupa na festivalu EXIT 2003. godine kada je njegov set od strane publike proglašen za najbolji te godine, ostavljajući iza sebe legende miksa Džefa Milsa (Jeff Mills) i Pita Tonga (Pete Tong), nakon kojeg su se dugo godina nizali brojni internacionalni uspesi. Ubrzo je postao miljenik i štićenik Uroša Umeka, krenuo je na turneje koje su ga odvele širom Evrope, te su usledila izdanja za prestižne etikete Analytic Trail, 1605, Sleaze i Italo Business, kao i najnovije za domaću izdavačku kuću tehno sastava Monosaccharide, Digitronica.

Prvi deo izdanja odiše rušilačkom energijom koju napaja ritam zemljotresa, sačinjenog od rafalne paljbe udaraca i distorzičnih baseva, nakon kojeg “SEKTOR 1” poprima novu dimenziju uvođenjem prigušene epske melodije sa izrazitom tenzijom. U nastavku pogledajte spot koji je ovo prilikom spremila Dragana Milinković iz dua Monosaccharide.

Ogoljena do kostiju i svedena na ritam sa omanjom primesom atmosfere, “SEKTOR 2” odražava energiju kluba koji je ušao u svoj peti sat nakon ponoći.

SEKTOR 3” stavlja tačku na najnovije izdanje etikete Digitronica – brzim kružnim pokretima, koji iza sebe ostavljaju kratak tačkasti trag, dočarava se efekat padanja šarenolikih kapljica “kiseline” po crnom platnu.

Nakon skorašnjih uspeha na regionalnim etiketama i povratka sa letnje turneje po Evropi, AVOID dobija sve više pažnje. Vladimirov zvuk postao je sinonim za moderni oblik energičnog, gotovo abrazivnog tehna sa širokim spektrom melodija, te vam toplo preporučujemo njegovo izdanje “SEKTOR”.