Recenzija poslednjeg dana Exit festivala

Završen je i EXIT. Ali avantura nije! Novi magični momenti u istoriji nastali su na šesnaestom izdanju najboljeg evropskog festivala uz čak 195.000 posetilaca! Poslednje noći nadmašen je prethodni rekord dnevne posete na tvrđavi koji sada iznosi 55.000 fanova ujedinjenih na jednom mestu. Poslednji dan na Dance Areni i No Sleep Novi Sad bini protekao je u znaku tehna, čiji je opseg varirao od najinteresantnijih andergraund figura do najpoznatijih svetskih zvezda. U nastavku pročitajte recenziju magazina Clubber o završnoj večeri sa istaknutih elektronskih bina Exita.

DANCE ARENA – „TECHNO ALL-STARS“28154413181_76b06212ef_k

Epska završnica ovogodišnjeg izdanja magične Dance Arene biće upamćena po nastupu samog vrha tehna! Čast otvaranja poslednje večeri najveće elektronske bine Exita imali su domaći asovi Alexandar Ivković i TKNO, nakon kojih je nastupila talentovana Insolate.

U drugu trećinu večeri uveo je mladi Fabio Florio koga je publika zavolela nakon prošlogodišnjeg gostovanja u Beogradu. Usledio je spektakl minimal titana po imenu Richie Hawtin koji je svojim novim nastupom uživo najavio nove momente na polju evolucije moderne elektronske muzike!27603697034_e95c5875f8_kTehno „baron“ Dave Clark je u svom prepoznatljivom maniru čvrstog zvuka održavao visok nivo energije, dok je „trip“ majstor Nina Kraviz odvela prisutne na putovanje kroz muziku sa kojima je uživala za DJ pultom. U saradnji sa magazinom Clubber, Exit je Nini uručio nagradu za himnu Dance Arene koja je ove godina bila „I’m gonna get you” pomenute umetnice.

Za sam kraj, Exit je ostavio najbolje! Italijanski tehno don, Marco Carola, pokrenuo je publiku koja je priželjkivala njegov famozni zvuk koji hara Ibicom. Sam završetak protekao je uz refren Madoninog legendarnog hita “Music”: “Muzika zbližava ljude”.

NO SLEEP NOVI SAD – VODEĆI KLUBOVI BEČA I BEOGRADA ZA ZAVRŠNICU

13584936_648245785339151_3113052482660816863_oNo Sleep Novi Sad preuzeli su bečki „lavirint“ Grelle Forelle i beogradska „tehno katerdrala“ Drugstore, koji su ugostili neka od najinteresantnijih imena svetskog alternativnog zvuka. Live nastupi domaćih artista Lakmus Red i Kir postavili su sjajnu podlogu večeri nakon kojih je nastupio talentovani Campbell Irvine.

U stopu ga je pratio enigmatični Parrish Smith koji je svojim jedinstvenim izborom traka zagrejao masu za anti-heroja britanske scene Powella. Nakon njih je nastupio Drugstore rezident 33.10.3402. koji je podigao publiku na noge i ostao upamćen kao vrhunac večeri. Cassegrain i Laminant Kobermann su zatvorili NSNS binu uz energični i hipnotišući zvuk tehna, u čijem znaku je proteklo poslednje veče dve najveće elektronske bine na Exitu.

27602937414_9570685615_kEXIT AVANTURA SE NASTAVLJA NA SEA DANCE FESTIVALU

Posle magične tvrđave, najbolje festivalsko letovanje kreće na Jadransko more, na prelepu budvansku plažu Jaz gde se od 14. do 16. jula održava treći po redu Sea Dance festival. Tokom tri dana i noći na obali mora nastupaće Skrillex, Hurts, Andy C, Stereo MC’s, Jeff Mills, Black Coffee, Lost Frequencies, Banco de Gaia, Cartoon, My Nu Leng I brojne druge svetske I regionalne zvezde! Ulaznice se mogu nabaviti na svim blagajnama Gigstixa po ceni od 4.990 dinara, a biće ih moguće kupiti I na festivalskim blagajnama na Jazu tokom trajanja Sea Dance festivala.

Vidimo se na Jazu!