Foto: Benny Take a Moment

10 traka koje su obeležile Dance Arenu

 

Dance Arena će ove godine ponovo biti jedno od najboljih mesta na planeti za partijanje. Petrovaradinska tvrđava će odjekivati zvucima najvećih imena elektronske scene. U susret novim nezaboravnim momentima, The Clubber je skrojio listu 10 pesama koje su obeležile Dance Arenu tokom svih ovih godina. Hajde da se podsetimo tih trenutaka.

 

1. James Zabiela b2b Nic Fanciulli @ EXIT 2009

Dance Arena je 2009. bila raj za klabere širom sveta. B2B spektakli za desetogodišnjicu festivala ostavili su posetioce u ekstazi, a tome su doprineli miljenik domaće publike, James Zabiela i svetski poznat Nic Fanciulli. „Stranger to Stability“ je u ranim jutarnjim časovima vratio u život celu Arenu, dok se Zabiela iskusno poigravao svojim „igračkama“.

 

2. Seth Troxler @ EXIT 2013

Odmah nakon seta Visionquest maga, srpska publika je poludela za trakom koja je obeležila njegov set – DIABETO! Humorističko dočaravanje „kiseline“ kroz vokal Abe Duquea zaokupiralo je pažnju klabera dok su uživali u izlasku sunca. Mračna traka za izlazak sunca – pun pogodak!

 

3. Carl Cox b2b Green Velvet @ EXIT 2009

Zatvaranje Exita je postala privilegija koju je imao priliku da iskusi mali broj ljudi. Legende globalne elektronske scene, Carl Cox i Green Velvet su kao i uvek ostali na visini zadatka i pružili kraj kakav se još uvek pamti i željno očekuje opet! Kultna traka „Do you like the way you feel when you shake“ je prodrmala zidine Petrovaradina, ostavljajući publiku u transu.

 

4. Eric Prydz b2b Adam Beyer @ EXIT 2009

Još jedan b2b iz 2009. koji je ostavio publiku bez daha je set globalnih superstarova, Eric Prydza i Adama Beyera. Prydzova himna „Europa“ je hipnotisala publiku obasjanu jutarnjim zracima sunca, dovodeći ih do katarze posle poznatog brejka. Drumcode techno teškaš i progressive house ikona, kakav spoj… I sve to na Areni.

 

5. Maceo Plex b2b Danny Daze @ EXIT 2014

Maceo Plex. Emperor. Last Disco… Sama pomisao na Plexov remix budi žmarce među prisutnima koji su imali prilike da osete ovu traku na moćnom ozvučenju Dance Arene. Hiljade i hiljade ljudi plesali su u zanosu dok su Maceo i Danny budili emocije koje duže vreme nisu viđene na svetskim plesnim podijumima.

 

6. RIchie Hawtin @ EXIT 2012

Matador – Kingswing. Tehno titan Richie Hawtin je ovog minimal monstruma podelio sa Petrovaradinskom publikom na krcatom Exit igralištu. Energija, ushićenje, euforija- tipično za Minus maestra koji je poznat po uzdizanju mase na novi nivo.

 

7. Sven Vath @ EXIT 2008

Jutarnji časovi na Areni su jedinstveno magično iskustvo. Tome sudi set Svena Vatha i njegov ples sa Heidi uz Babiczev „Dark Flower“ u Voornovom izdanju koje je zavelo sve prisutne tog jutra. Ljubav je bila u vazduhu!

 

8. Ricardo Villalobos @ EXIT 2010

Šta se dobija kada se spoje Laurent Garnier, Carl Craig i Villalobos? Ne znamo da li za tako nešto postoje reči u srpskom jeziku. Ali osećaj kada je Ricardo zavrteo Tres Demented… Sunce, tehno, ples- fiesta serbiana sa čileancem na čelu!

 

9. Josh Wink @ EXIT 2010

Josh je veliki producent čije trake zaslužuju svu pažnju koju dobijaju. Pogotovu njegova kultna traka “Don’t Laugh“ kojom je izmamio osmehe na lica svih prisutnih. Masa je pala u trans tokom ludačkog smeha koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

 

10. Marko Nastić @ EXIT 2013

Stigli smo i do kraja naše liste, ali ćemo vas napustiti sa biserom. Čarolija Marka Nastića pri zatvaranju zna da izvuče najbolje iz njega. Jedna od najlepših traka u istoriji, savršena za buđenje emocija na podijumu je Soul Capsule – Lady Science (NYC Sunrise). Ako je do sada postojao klaber koji nije znao za ovu himnu, sada će sigurno znati.

Zbog nezabeležnog interesovanja, ovogodišnji EXIT festival, čak mesec dana pre, popunio je čak 80% svojih kapaciteta. Ulaznice za EXIT prodaju po ceni od 6.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te samo 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu. Jednodnevne ulaznice koštaju 2.490 za prve tri noći i 2.990 dinara za nedelju. Akcija za srednjoškolce i studente, koji imaju povlašćenu cenu, trajaće još samo do srede, dok će aktuelne, stare cene ulaznica biti promenjene za najviše sedam dana, a možda i pre!

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC’c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Black Coffee, Banco de Gaia, Cock Sparrer, Paradise Lost,Andy C, Rebolledo, Zadig, kultni evropski klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle, te brojni drugi.