Otkrivamo 5 činjenica koje niste znali o Nicku Warrenu

Jedan od ambasadora elektronske muzike Nick Warren vraća se u Barutanu u petak 29. jula. Nick Warren postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima.

I dan danas Nick Warren je na samom vrhu klupske scene, puneći klubove i arene širom sveta, od Londona preko Buenos Ajresa, do Burning Man festivala, implementirajući na plesne podijume svoj jedinstven muzički stil koji je mešavina progresivnih zvukova, dubokih melodija i gruva.

Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Bio je deo Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

Pred njegov nastup u Barutani otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Nicku Warrenu:

  1. Nick Warren je počeo da pušta muziku davne 1988. godine, i to pretežno reggae i indie zvuk. Zatim se prebacio na house, baš u vreme kada je taj zvuk počeo da uzima primat u britanskim klubovima, a već početkom 90-ih bio je jedan od najpopularnijih DJ-eva Bristola, nastupajući u popularnom klubu Vision i kao DJ kultne grupe Massive Attack. Tokom turneje sa njima je shvatio DJ-ingom želi da se bavi čitavog života.
  2. Kad nije bukiran po svetu, prva tri meseca svake godine provodi u Argentini, kako bi zaobišao zimu u Engleskoj.
  3. U martu ove godine odlučio je da na aukciji rasproda svoju kolekciju od preko 1000 ploča koje je skupljao još od dvanaeste godine. Povodom toga je izjavio da nema poente da mu skupljaju prašinu kada neko novi može da uživa u njima, a da je taj osećaj kada ih je sve dao bio katarzičan, kao da mu deca odlaze u svet. Rasprodao je sve do jedne.
  4. Njegov radni dan kada pravi muziku izgleda ovako – krene sa pisanjem oko 7:30 i radi aktivno oko četiri sata. Kako ističe – posle ručka retko pravi muziku.
  5. Inspiraciju vuče iz svakodnevnog života. „Inspiraciju dobijem od veličanstvenog jutra, dobrog filma, radosti i slomljenog srca“.

Ulaznice za žurku su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona, po ceni od 1190 za regularne i 1690 za VIP.