Monosaccharide, Lag i Dead Ravers Society 8. decembra u klubu Drugstore

Tehno duo Monosaccharide nastupiće na Tački Topljenja (Melting Point) u četvrtak, 8. decembra, u beogradskom hramu Drugstore. Nakon zapaženih nastupa na masivnom Guarana No Sleep vikendu i energičnom Apgrade with Chris Liebing rejvu, “Monosahariđani” se vraćaju u jedan od najboljih evropskih klubova uz podršku koju čine novosadski mag tehna, Lag i enigmatičnog Dead Ravers Society. Ulaznice po ceni od 200 dinara se kupuju na ulazu u klub do ponoći, nakon čega će cena iznositi 400 dinara.

Monosaccharide čine Dragana Milinković i Sreten Savić, koji iza sebe imaju dve decenije iskustva u oblasti di-džejinga i produkcije elektronske muzike. Uspon na svetskoj muzičkoj sceni desio se 2013. godine kada je njihov prvi album Unity ugledao svetlost dana za etiketu prestižnog festivala Exit, te nošeni ekstazom otvaraju jedinstvenu izdavačku kuću Digitronica koja ne poznaje žanrovske granice. Kraljevski dragulj njihovog muzičkog izdavaštva, Consumer EP izdat za Burst records, privukao je ogromnu pažnju na evropskoj tehno sceni uz podršku koju su pružili Chris Liebing, Ben Klock, Marcel Dettmann, Marco Carola, Slam, Joseph Capriati, Paco Osuna, Maceo Plex / Maetrik i mnogi drugi. 

Miloš Martinov, poznatiji kao Lag, važi za svojevrsnog tehno heroja novog kova, kako među rejv veteranima, tako i među klaberima početnicima. Lagovi nastupi na Exitovoj glavnoj DJ bini, kao i nastup u legendarnom berlinskom klubu Tresor, govore mnogo o njegovoj sposobnosti da drži pažnju publike i pruži joj intenzivno sonično iskustvo. Posle nekoliko pojavljivanja na raznim izdanjima, pre svega na domaćem lejblu Teskoba, njegov remiks Grvoskopine numere „Atopic“ pojavio se na vinilu koji je objavio Sect Recordings, dok je logičan nastavak bio je njegov prvi EP pod imenom „Stutter“ na Singularity Recordingsu, lebjlu poznatom po beskompromisnosti. O kvalitetu i unikatnosti Lagovog zvuka sude njegova vinil izdanja, “Misfit EP” i “Fiend EP”, objavljena za roterdamski Mord, te i najnoviji “Unrest EP” (THEM).

Dead Raver Society je enigmatična ličnost sa kojom se još uvek nismo susreli, a o kojoj detalje saznajemo iz dostavljenog teksta: “Osnivač  Društva Mrtvih Rejvera, tajne skupine koja deluje iz senke vaših zvučnika. Haus sa gruvom i tehno sa dušom su oružja pomoću kojih zaposeda ljude i kontroliše njihovo kretanje po densfloru. Tražen zbog ilegalnog posedovanja i distribucije svežih ritmova i opskurnih klasika. Dojave o vidjanju graniče se sa NLO senzacionalizmom, dok je primećen nad Beogradom, Novim Sadom,  Zagrebom, Berlinom… Trenutno u bekstvu, svaku informaciju o njemu preneti najbližem klaberu.”