Goran Emkić: Presretan sam da budem dio jesenskog Topljenja sa Victorom Ruizom

U petak, 27. oktobra održava se dugo iščekivano jesenje Topljenje sa jednim od najaktuelnijih techno izvodjača današnjice, Victor Ruiz-om.

Za nastup kome se veoma radujemo i koji predstavlja uvertiru te večeri biće zadužen Goran Emkić, što je bio povod da sa njim uradimo kratak intervju. Uživajte i vidimo se na Sajmu!

Ćao Gorane! Hvala na izdvojenom vremenu. Za početak, reci nam nešto o sebi i svojoj muzici?

Ja sam iskreni zaljubljenik ove subkulture. Moj senzibilitet utiče na moju muziku i kroz nju publici dajem dio sebe. Volim eksperimentirati sa raznim žanrovima, spajam ih u cjelinu i krajnji je rezultat da ona ima posebnu priču. Iz dosadašnjeg iskustva mogu reći da je feedback publike odličan, a to mi pruža osjećaj ispunjenosti i daje mi motivaciju za nastavak rada u ovom pozivu. Publika je uvijek bila i bit će najvažnija za mene kao DJ-a.

Godinama si na sceni kao DJ, a i kao organizator. Ispričaj nam priču kako je nastala organizacija Mipii Rec-Events?

Mipii Rec organizacija je nastala iz  društva koje je dijelilo ljubav prema elektronskoj muzici. Inspirisani dokumentarcima o berlinskom Trezoru shvatili smo da se „rejv duh“ može napraviti bilo gdje. Čvrsto smo odlučili i napravili Mipii Rec –Events organizaciju Tuzli. Naša organizacija je ubrzo izrasla kao jedna od ključnih organizacija BiH scene koje su ponajviše uticale na povratak i  razvoj el. muzike zadnjih godina. Pored velikana kao što su Axel Karakasis i Industrialyzer ugostili smo DJ-eve iz cijelog regiona: Beograd, Split, Zagreb, Smederevo, Sarajevo, Zenica, Maribor….. Godinama kroz korektan odnos i poslovnu saradnju kroz naša druženja kolege izrasle u najbliže prijatelje. Tako da sada svaka posjeta gore navedenih gradova predstavalja posebno iskustvo i sigurno neku kvalitetnu priču i druženje.

Najdraži nastup?

Goram Emkic 5 Hours Marathon 2017 Tuzla mi je najdraži nastup iz nekoliko razloga. Bio sam ugodno iznenađen što su gosti iz raznih gradova BIH došli na moj solo nastup u tolikom broju da su postavili rekordnu posjećenost tog kluba što je dovelo do toga da nisu svi mogli ući. Intenzivan ples, energija publike i mene te muzika bili su u savršenom skladu tu večer i zato je ona posebna za mene. I ima još mnogo razloga, a tko želi da se uvjeri u njih neka pogleda u daljem tekstu link.

Tvoje poređenje scene u BIH sa regionom?

Poslije turbulentne 2 godine i povaratak velikana na BiH scenu, trenutno se sve češće osjeti negativna energija na eventima.  Sve veći broj lažnih organizacija, prezasićenje eventima te publika koja dolazi iz pogrešnih razloga na partije dovelo je do toga da iskreni ljubitelji ove glazbe sve češće biraju evente izvan BiH kako bi uživali u ovoj subkulturi. Jedino bih istaknuo Sarajevo i Banja Luku kao svijetlu tačku u zadnjoj godini svjedočimo pozitivnom trendu i povećanoj posjećenosti eventima samim tim očekujemo velika gostovanja u narednom periodu.

Kako ti se čini scena u Beogradu?

Ukratko BG scena je poseban samoodrživ svijet. Može se zasigurno reći Berlin regiona. Sredina koja predstavlja pravi smisao urbane kulture. Iz vikenda u vikend gledamo gostovanja  samog vrha svijetske scene u Beogradu i imaju samo rijeći hvale za ovaj prelijepi grad. Tako da iz svoje perspektive mogu još jednom istaknuti koliko mi znači sto ću dobiti šansu biti dio iste, te jednog top BG eventa, jedva čekanje!

Trenutno slabije nastupaš,  postoji li neki razlog?

Da, dobro primjećeno 🙂 Od aprila sam u radnom odnosu, preselio sam se u Banja Luku, ovaj prelazni period je bio jako dinamičan i stresan za mene. Trebaće još neko vrijeme da sve postavim na noge ali već sada mogu najaviti još velikih gaža u regionu. Ostavićemo da bude iznenađenje. 🙂

Napokon beogradska publika ima priliku da te čuje na najvećem jesenjem Topljenju 27. oktobra zajedno sa Victorom Ruizom. Kakav set možemo da očekujemo?

Da! Presretan sam da budem dio jesenskog Topljenja sa Victrom Ruizom. Ovo predstavlja i moju najveću gažu do sada u Beogradu što daje posebnu čar ovom eventu. S obzirom da sviram prvi shvatiću to maximalno profesionalno warm up, u skladi sa tim publika može očekivati blaži set, ispunjen melodičnim groovom i po nekom tvrdom bass linijom koja će im tek toliko dati imputa da znaju da će ovo biti jedan paklen party.