Voidloss – Staring in the face of this damnation

Voidloss je britanski producent sa beskompromisnim stavom. Prelaskom sa bendova u rejv kulturu, postao je deo londonskog kontra-kulturalnog pokreta United System. Poznat je kao neko ko radi na rubovima, u senci, kao istinski andergraund umetnik. Njegovo ime povezuju sa progresijom, estetikom vrhunske produkcije, ekstremima od euforije do tame, kao i izdanja na etiketama Subsist, Freitag Limited i Dynamic Reflection. Na svojoj etiketi Singularity Recordings istražuje mračnu i eksperimentalnu stranu muzike, gde ujedinjuje sve umetnike sa beskompromisnim stavom podzemnog mentaliteta.

“Staring In The Face of This Damnation” je album od deset surovih, industrijskih traka u svojim teškim oblicima sa primesama eksperimentalnog tehna. Za svoje sedmo izdanje na kaseti, bosanska kuća Parabola records izabrala je Voidloss-a kao predstavnika pravog podzemnog zvuka. Od pejzaža distorzije i probadajućih tonova visoke frekvencije u “Purposeful Cruelty” i “Surplus Resources”, Voidloss se okreće politici, izlivima potisnutog besa i ličnog nezadovoljstva koje oseća prema vladajućem 1% u traci “Tapeworm”. Vokali sa punk stavom, ekstremna energija koja se graniči sa agresijom i mračni kutci čovečjeg uma u stanju panike i straha vodillje su ovog albuma.

Parabola Tape 007 objavljena je 27. septembra, a svoju veziju možete nabaviti OVDE (https://parabolarecords.bandcamp.com/) po ceni od 5e za kasetu, kao i 7.5e za album.