Francuski tech-house velikani, Apollonia

Dan Ghenacia, Dyed Soundorom i Shonky, braća po vajbu odgovorni za muzički fenomen Apollonia koji je pokrenut 2012. godine. Voljeni zbog inovativnosti koju su doneli u house i tech-house, oni postaju jedno kada se nadju u studiju ili za DJ pultom.

Upoznali su se u Parizu krajem devedesetih gde je Dan Ghenacia organizovao poznate aftere i bio rezident u klubu Batofar. Dan je takodje vodio i renomitanu etiketu Freak N’ Chic. Shonky je prvo izdanje na ovoj etiketi potpisao 2005. godine. U to vreme Dyed Soundorom je pravio karijeru zahvaljujući svojim sjajnim setovima i izdanjima od kojih je najpoznatije ‘Question’, takodje izdato za Freak ‘n’ Chic.

Oni su iz pepela etikete Freak n’ Chic početkom 2012. godine stvorili novu platformu za izdanja i pokrenuli ime Apollonia.

Apollonia je projekat koji je prikupljao kreativnu sinergiju i veliku posvećenost i povezanost u radu što čini da oni deluju kao jedan umetnik, a kako su sve više nastupali b2b2b, tranzicija je bila skoro neprimetna.

Dan, Dyed i Shonky su nedavno govorili o svom prvom zvaničnom nastupu kao Apollonia:

‘Bilo je to na Amsterdam Dance Eventu 2013. godine. Zaista je bila sjajno i veoma uzbudljivo za nas. Tada smo se pojavili kao Apollonia po prvi put i imali prvi showcase. Bilo je to odmah nakon ludog leta na Ibici i povratka u pravi svet na još ludju nedelju’

Nakon debi albuma ‘Tour À Tour’ iz 2014. godine koji je postavio na sam vrh francuske tech-house scene i brojih izdanja, Apollonia svakako su imena zaslužna za oblikovanje tech-house zvuka sa više primesa pravog housa, sa svim tim gruvom, perkusijama i isečcima vokala.

Uticali su na mnoge, kako ljubitelje elektronske muzike tako i svoje mladje kolege, koji su zahvaljujući njima zavoleli house i tech-house, novim generacijama otkrili su čari čikaškog house zvuka i time uticali na popularnost te muzike, posebno u Francuskoj.

Apollonia nakon sjajnog nastupa na poznatom meksičkom BPM Festivalu, najavljuju četvoročasovni set za 15. februar na prvoj BLENDER žurci u u Beogradu. Dok ubrzo nakon toga ovaj novi koncept donosi nam prvi beogradski zimski festival elektronske muzike Let’s mix it u potpuno novom prostoru, Skladištu.

Ulaznice vas čekaju u prodaji na blagajnama Eventima i Gigstixa.