Ben Böhmer donosi svoj live nastup prvi put u Beograd

Berlinski producent i live izvođač Ben Böhmer nastupiće po prvi put u Beogradu, u subotu 2. jula u okviru muzičkog programa devete sezone kultnog letnjeg kluba Barutana.

Mladi Ben Böhmer je trenutno jedna od najsjajnijih zvezda u usponu nemačke elektronske scene, a iza sebe je imao dve monumentalne godine. Njegova izvanredna produkcija privukla je izvođače iz čitavog spektra elektronske muzike, a među njima su i Stephan Bodzin, Bob Moses i Boris Brejcha, koji je Böhmera proglasio „umetnikom koji se najviše probio u 2020. godini“.

Böhmerov debi album „Breathing“ objavljen za izdavačku kuću Anjunadeep krajem 2019. godine, dostigao je preko 50 miliona strimova, dok su ga njegovi drugi projekti poput singlova i remiksa koje je objavljivao za lejblove Anjunadeep, Future Classic i Hungry Music pozicionirali na vodeće liste na Beatportu. Njegov drugi album „Begin Again“ objavljen je krajem septembra prošle godine, a predstavlja Böhmerov dublji ulazak u alternativnu elektroniku u kolaboraciji sa nekima od najboljih indie izvođača, dok i dalje ostaje veran svom melodičnom house zvuku koji je njegov zaštitni znak. Ovaj album neprimetno kaskadira od opuštenih i introspektivnih instrumentala do snažne i bogate klupske muzike, zaokružen dodacima koje su pružili Gordi, lau.ra, PBSR i JONAH.

Osim izdanjima Böhmer se može pohvaliti i činjenicom da je bio hedlajner nekih od najpopularnijih live streamova emitovanih u protekle dve godine. Njegov nastup za Cercle iz Kapadokije snimljen je u potpunosti iz letećeg balona, na hiljadu metara iznad turske pustinje. Ovaj video brzo je postao jedan od Cercle-ovih najuspešnijih strimova do sada sa preko 10 miliona pregleda u prvih šest meseci. Takođe, Böhmer je prvi umetnik koji je izveo live nastup za Kliemannsland – nemačku YouTube i Netflix senzaciju.

Böhmerove mnogobrojne aktivnosti i uspesi učvrstili su njegovo mesto među fanovima i kritičarima kao elektronskog umetnika na koga definitivno treba obratiti pažnju.

Podsećamo, u devetoj sezoni Barutane pred beogradskom publikom u subotu 21. maja debitovaće i autentična predstavnica evropskog andergraunda Lilly Palmer, mlada Švajcarkinja sa trenutnim prebivalištem u epicentru elektronske muzike – Amsterdamu. Uz moćne, impulsivne techno i melanholične deep zvuke, intrigantne melodije i uzbudljive bas linije, Lilly Palmer će još jednom stvoriti jedinstven i energičan vajb i poslati publiku na putovanje u drugu muzičku dimenziju.

Ulaznice za live nastup Bena Böhmera su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 1190 dinara za regularne karte i 1690 dinara za VIP terasu.