The Clubber Mix 026: Dave Angel

Najnoviji ekskluzvni miks stiže nam od strane jednog od najtaletnovanijih techno imena na britanskoj sceni, Dave Angel-a. Status koji Dave Angel poseduje kao erituda elektronske kulture nije baziran na hiperbolama i gušen superlativima, već se zasniva na činjenicama i beskrajnim sećanjima onih koji su živeli, zavoleli i igrali uz muziku koju je on tokom godina stvarao.

Dave Angel potiče iz muzičke porodice, naime, otac mu je jedan od značajnih britanskih dzez muzičara, a sestre su mu hip hop diva, Monie Love, i Baz. Dave se priključio muzičkoj sceni u vreme eksplozije acid housa koja se dogodila krajem 80ih u Londonu.

Dave je pažnju na sebe skrenuo i svojom radio emisijom koja se nedeljno emitovala na piratskoj stanici Phaze One. Njegov novi, jedinstveni zvuk privukao je mlade, što je kasnije uticalo na njegovo katapultiranje u medijski centar pažnje od strane poznatog izdavaštva kao što su Mixmag, DJ Magazine i The Guardian, koji su Dave Angel-a proklamovali kao jednu od vodećih sila britanske techno i acid house scene.

DJing je predstavljao prirodan proces i uvod u produkciju koji je usledio 1989. godine kada je napravio kontroverzan remiks numere ‘Sweet Dreams’ kolektiva Eurhythmics, koji je Dave nazvao ‘Nightmare Mix’.

Angel-ov rework bio je trek koji je garantovao sjajnu reakciju publike u klubovima i bio tražen u tolikoj meri da je RCA bio primoran da ga izda, a rework se kasnije našao na 23. mestu na UK Singles čartu. Uspeh ove trake lansirao je Dave-ovo ime na nacionalni nivo i otvorio mu je širok izbog mogućnosti. Neka od njegovih najzapaženijih izdanja su EP izdanja ‘The Family’ za Apollo, ‘Royal Techno’ koji je izašao za Rotation Records i klasični ‘Sea’s Of Tranquillity’ koji je obeležio techno muziku i inteligenciju u produkciji.

Od prvobitnog uspeha, Dave nije izgubio svoj nagon da pravi muziku koji je uticao na to da je muzika koju je on stvorio predstavljala najhrabriju i najuticajniju produkciju na britanskoj sceni. Dave Angel je uvek bio pod velikim uticajem detroitskog zvuka, o čemu svedoče njegova brojna izdanja na nekim od najpoznatijih svetkih lejblova kao što su Polydor/Love, OuterRythum, Fnac, React Records, Island, R+S i Outrage, koja su se odlično prodavala i imala odlične kritike tokom čitave njegove karijere duge dve decenije.

Jedan od njegovih značajnijih projekata je i njegov Rotation Records koji, pored toga što predstavlja autput njegove muzike u svet, tako služi i da predstavi muziku nekih od najvećih imena na svetu, kao što su Adam Beyer, Christian Smith, Deetron, Vince Watson, Laidback Luke, The Advent, Jamie Anderson, Bryan Zentz, Steve Rachmad i Misstress Barbara, koji su, medju mnogim drugim, izdavali za Rotation.

Dokle god se njegovo ime nalazi na listi najvećih imena na sceni i dokle god nastavlja da oduševljava publiku svojim novim robusnim numerama koje su značajne za klubsku muziku, Dave Angel ostaje jedan od istinskih likova techno zajednice čiji pristup muzici za rezultat pored odličnog zvuka, ima i pozitivnu auru, vrstu toplote koju ne možete zaobići ili ne osetiti kada je u pitanju njegova jedinstvena, inspirativna muzika.

The Clubber Mix 026 – Dave Angel by The Clubber Magazine on Mixcloud

Tracklist:

 1. Nino Bua – Want Me To Be (Steve Mulder Remix) [Prospect Records]
  2. Adrian Hour – Gonna Be (Original Mix) [Stereo Productions]
  3. Renato Cohen – Melba (Original Mix) [Tronic]
  4. Mario OC – Rising Ip (Original Mix – Dave Angel Edit) [Great Stuff Recordings]
  5. Ian O’Donovan – Drive (Original Mix) [Tronic]
  6. Heartik – Mermaids Call (Original Mix) [1605]
  7. Macromism – Take Control (Original Mix) [Tronic]
  8. Tomy DeClerque – All In (Original Club Mix) [Toolroom Records]
  9. Eddine.B – Singapore (Ange Siddhar Version) [PUMPZ]
  10. Sebastien Leger – Waves Of Life (Original Mix) [1605]
  11. Technasia – The Force (Dosem Remix) [Technasia Records]