Maceo Plex – The Tesseract [Ellum]

Novo izdanje Ellum Audio etikete pripremio je osnivač Maceo Plex koji je, naoružan enciklopedijskim znanjem klupskog zvuka, odlučio da se pridruži mračnijoj strani, a rezultat je ‘The Tesseract’ EP.

Izdanje čine dve trake, prva počinje zvukom savremenog urbanog okruženja i polako prelazi u industrijsku dramu. Čuju se ulični muzičari, a zatim agresivan ritam sonično predstavlja ‘The Tesseract’. Traku vodi vešto sastavljena bas linija na koju se nadovezuju zvuci sintisajzera a upečatljivom je čine neočekivani brejkovi i napeti gruv.

Druga traka, “5th Dimensional Groove” predstavlja saradnju Maceo Plex-a i dua Swayzak. Pulsirajuća i minimalistična traka kojom se prožimaju mračnije perkusije zaista predstavljaju zvuk kakav se od Maceo-a nije očekivao. Ova numera kao da govori o trci sa vremenom jer je brza i nepredvidivo je šta će se dogoditi za nekoliko sekundi. Mogu se čuti sint elementi koji su u prvom planu, zatim low-end sekvence minimala, ali perkusije svakako predstavljaju element koji traku čini jedinstvenom.

‘The Tesseract’ EP će biti dostupan od 26. maja