7 stvari koje morate poneti na Exit Festival

Festivalsko leto se bliži, a sa njim je potrebno i dobro se pripremiti za nekoliko dana ozbiljnog rejva. Zato smo odlučili da napravimo mali podsetnik za sve klabere koji moraju esencijalno da imaju kod sebe neke stvari kad krenu na festival(podrazumevamo da ćete poneti novac, karte za festival i telefon). Pa da počnemo…

 

1. Stare, udobne patike

jourdan-dunn-bulls-jersey-wireless-festival-uk-chanel-sneakers-b-side-by-wale-hat (1)

Festival je jednako prašina, blato, gaženje i zato ako ne ponesete neke stare, udobne patike možete ozbiljno da se zeznete. Stare pre svega zato može da vas zadesi priča kao što je bilo na EXIT-u 2005. kada smo bili u bukvalno živom blatu i patike zato što sigurno nećete ići u sandalama/štiklama/papučama osim ako niste metalac.

 

2. Mali ručni kišobran

kisooo

Bez obzira na to da li su najavili kišu ili ne – mali ručni kišobran je esencijalno štek mesto za buteljke vodke, rakije ili vinjaka. Mora biti „mali ručni“ jer ove velike ne možete da ponesete na festival, ali uostalom ako padne kiša – vi ste sigurni.

 

3. Jakna ili trenerka „sa 2 lica“

jakna

Iako imate kišobran uvek je dobro imati trenerku/letnju jaknu sa kapuljačom. Jurite uglavnom one „sa 2 lica“ koje su u kombinaciji sa pamukom i poliesterom/najlonom sa spoljne strane kako bi vam ujedno bila i kabanica, a i mesto za sedenje ukoliko je to potrebno ili ako ozbiljno zahladni.

 

4. Kondomi

dure

Da se razumemo – festivali odišu alkoholom, drogama i seksom. Retko ko se uništi na festivalu od alkohola i droga (čast izuzecima) ali ako nešto može ozbiljno da vas sjebe to je neka polna boleština. Pretpostavljamo da će mozak slabije raditi u vreme festivala – zato je bolje da ponesete neke kondome kako predeo „dole“ ne bi nastradao.

 

5. Plan i program festivala sa mapom festivala

mapa festivala

Čim stignete na festival ili autobusku stranicu grada gde se održava festival – uglavnom možete da dobijete mapu ili čak sami da je napravite online i da je ištampate. Gužve su uvek ogromne + mrak, muzika i vriska ljudi može ozbiljno da vas dezorentiše (još ako ste pili, a pićete hvala bogu). Morate uvek da znate gde planirate da idete, barem jedan dan dok se ne uhodate i ne upoznate festivalsko mesto.

 

6. Vlažne maramice

dirt

Računajte da ćete se minimum isprljati ili ne dao bog poseći. Svaki festival ima za prvu pomoć jedinicu ali dok se vi tamo sredite, uvek je dobro imati vlažne maramice kod sebe koje su tu da vam obrišu pivo sa čela (koje ste dobili random od nekog iz pozadine) ili ako se umažete sa pljeskom.

 

7. Ranac

ranac

Ranac služi za sve i svašta i u njega svakako možete da stavite sve ove prethodne stvari. Ako vam je cim da vučete ranac, dogovorite se sa drugarima da se menjate svake večeri tako da ne bi samo vi teglili stvari. Naravno sa svim pregradama koje ima možete da dodate stvari po potrebi kao što je peškir, hanzaplast, ćebe, žvake itd.

 

Pokaži nam svoju EXIT opremu!

EXIT Festival je ove godine u izuzetno važnoj potrazi za najkreativnijom i najzabavnijom #fashionyesyes festivalskom opremom.

Prelepo aranžiraj na stolu sve što *moraš* da poneseš sa sobom na Exit. Fotografiši, okači na Instagram i u deskripciji napiši #exitfestkit. Više informacija o svemu pronadjite ovde.

11539054_10153412463898698_4499841082255795325_o