Foto: Benny Gaši

Zašto smo pokrenuli Blender platformu i ko stoji iza nje

Primetila sam da se podigla dosta velika prašina oko nove platforme Blender i Let’s mix it! festivala, da ima dosta nedoumica, pitanja pa čak i nekog nepoverenja oko cele priče i iz tog razloga sam odlučila da ovim textom objasnim o čemu se zapravo radi, ko stoji iza svega toga, zašto smo zakoračili da predstavimo nešto novo, koja nam je vizija i naravno cilj.

Prvo i ono što bih debelo podvukla je da mi nismo „neki novi“ na sceni. Firma koja stoji iza ove priče već 10 godina organizuje događaje elektronske muzike i iza sebe ima preko 100 organizovanih iventova zajedno sa dugogodišnjim partnerima Freedom Music i Tuborg. Kako biste prepoznali ko smo i šta je sve naših ruku delo, nabrojaću neke od prethodnih događaja naše organizacije u različitim prostorima:

Depo Magacin: Central Dance Event/ Guy J, Guy Mantzur, Khen, David August/, Hernan Cattaneo, Nicole Moudaber, Deborah De Luca, Monika Kruse…

Hangar: Central Dance Event/ The Martinez Brothers, Andrea Oliva, Magda, Pig&Dan, Heartthrob/, Matador…

@leadobricic @central_dance_event #katkaos #leadobricic #centraldanceevent #clubbing #belgrade #serbia

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Barutana: Dubfire, Paco Osuna, Nakadia, Guti live, Tania Vulcano, Nic Fanciulli, Roni Size, Yousef, Marco Faraone, Belgrade Techno Festival…

Club DOT: Gde se trudimo da držimo muzičku širinu tako što pravimo program za sve muzičke ukuse, neka od imena koja možete redovno slušati u klubu su Marko Milosavljević, Lea Dobričić, Kristijan Monar, Ilija Đoković, Boža Podunavac, Bokee, Ivan Radojević, Luka Vuković, Mancha i Mark Panic, Peter Portman, DBDZ i ostali.

Expo Centar: Umek, John Digweed & Guy J

Iskreno, jako dugo smo prkosili trendu predstavljanja pod određenim imenom tj. platformom ali smo tome popustili iz čiste vizije da ponudimo i predstavimo nešto novo i nazvali smo se Blender pod kojim je i Let’s mix it! festival. Delić ove nove priče mogli ste da doživite kroz novogodišnju platformu Central Dance Event gde smo za 4 noći izvozali ozbiljna svetska imena različitih pravaca elektroske muzike, od kojih je dosta njih po prvi put nastupalo u Beogradu, a neki među njima su u trenutnom peak-u na globalnom nivou.

Mi imamo puno poštovanje prema konkurenciji jer se bez nje ne bi trudili da budemo najbolji. Godinama se rejveri žale kako nam je scena dosadna, kako se stalno ponavljaju bukinzi, kako je loš zvuk i tome slično… E upravo to je ono što NAS razlikuje. Mi dovodimo neka druga imena koja su svetski veoma visoko kotirana i izdvajaju se muzičkim kvalitetom, trudimo se da damo neki drugi ugao poput sada bukiranih b2b setova u trajanju od više sati. Kada je reč o produkciji profesionalizam i besprekornost je naš moto i dajemo sve od sebe da svaki detalj fercera kao sat, da se ako je hladno ugreje prostor, ulažemo velike pare u vizuelne tripove, led ekrane, sam stejdž i vip, ali prvo i osnovno, ono što ne sme da klecne je zvuk koji nameštamo tako da gde god da stojiš u prostoru možeš lepo da čuješ ono zbog čega si ti tu, a to je muzika. Na našim događajima DJevi imaju uvek Funktion One monitoring koji je najbolji na svetu i za to uvek pokupimo pluseve artista.

Naša vizija je da sa vama, novim i mladim klaberima, domaćim DJevima, svetskim imenima podignemo lokalnu scenu na viši nivo i budemo u rangu ostalih undergound metropola.

Ono što bih volela za kraj da kažem je da pogledate i da se informišete o line up-u koji predstavljamo a možda vam je nepoznat. Apdejtujte svoje znanje, istražite ko su i koliko su vredni DJevi koji dolaze kao sastav Apollonia 15. februara u Depo Magacin na prvu Blender žurku, a zatim prečešljajte line up celog Let’s mix it! Festivala 23/24/25.02. i videćete da sigurno ima nešto po vašem ukusu što ako budete propustili, sigurno ćete žaliti. Ono što bih ja mogla da kažem iz ličnog ugla kao neko ko iza sebe ima mnogo festivala kako kao pratilac tako i kao neko ko je u poslu, Let’s mix it! festival dovodi najsvežija imena svetske scene, to su nezaobilazna imena svih velikih događaja gde god se dešavali, obratite pažnju na biografije i pogledajte youtube snimke artista Better Lost Than Stupid, maeve showcase, Sonja Moonear, Cabanne, Henri Saiz live, Johannes Brecht live, Cid Inc, kao i neka manje poznata ali aktuelna imena underground scene poput francuske etikete Yoyaku i vrhunskog ukrajinskog producenta iO (Mulen)-a.

Dakle! Mi smo oni koji postavljaju standarde & pomeraju granice! Mi čvrsto ostajemo pri svom stavu da hrabro idemo ka našoj viziji! Menjamo muzičke pravce, mixujemo fazone, nudimo ono što neki ne znaju ni da postoji! Zato, svi izbacite iz usta kako ne postoji nešto novo, drugačije, bolje i pridružite nam se da zajedno pokidamo domaći klabing! Vidimo se na našim događajima koji slede:

15. februar – Apollonia
23/24/25. februar – Let’s mix it! 
11. mart – Matador, Hito, Lea Dobričić b2b Ilija Djoković
31.mart – Toolroom showcase: Mark Knight, Technasia, Matt Smallwood, Mark Storie, IDQ
29. april – Kollektiv Turmstrasse
2. jun – Hernan Cattaneo