5 nastupa koje ne smete propustiti na NSNS bini Exit Festivala

No Sleep Novi Sad, kultna bina Exit festivala koja promoviše nezavisnu elektronsku muziku i savremenu kulturu, ove godine će ostati upamćena po svom ekstravagantnom izboru izvođača, čineći je nezaobilaznom za svakog posetioca gladnog moćnog zvuka. Kako bi ovaj osećaj nedostatka bio utoljen, The Clubber predstavlja svojih 5 favorita koji će vas sigurno držati budnima tokom celog festivala, na bini bez sna.

REBOLLEDO @ No Sleep Barcelona / Nitsa takover13580541_645973098899753_4723269669787916081_o

Nitsa, jedan od najlepših klubova Evrope, smešten u legendarnoj, pozorišnoj Sali Apolo u Barseloni, pokrenuće ovogodišnji program No Sleep Novi Sad bine na EXIT festivalu u četvrtak 7. jula! Zvuk jednog od gradova koji ne spava 365 dana godišnje na Petrovaradinsku tvrđavu doneće jedan od najuticajnijih producenata savremene elektronske scene, harizmatični Rebolledo!

Muzički revolucionar iz Meksika poznat je i kao polovina popularnog tandema Pachanga Boys, a njegov novi album “Mondo Alterado” imao je nedavno veoma zapaženu promociju u Parizu, gde su mu kao specijalni gosti nastupali Maceo Plex i Jennifer Cardini! Rebolledo je nesumnjivi majstor atmosfere, koju su recezenti opisivali i kao “filmsku vožnju Poršeom kroz pustinju”, možda baš onu u Nevadi gde je nastupao na prošlogodišnjem Burning Manu.

MORITZ VAN OSWALD @ No Sleep Berlin / 25 years of TresorNSNS-izvodjaci_m-o-v

No Sleep Novi Sad u petak 8. jula ugostiće berlinsku tehno instituciju Tresor. Turneja kojom se obeležava četvrt veka rada jednog od vodećih evropskih klubova i izuzetno uticajne izdavačke kuće, nakon Amstersama, Londona, Detroita i Sidneja, stiže i na Petrovaradinsku tvrđavu. Listu izvođača predvodiće ikona elektronske muzike i osnivač savremenog berlinskog zvuka Moritz van Oswald.

Moritz van Oswald, neprikosnoveni kompozitor elektronske avangarde, uvek je bio u samom vrhu inovativacija u svetu moderne muzike. Plemić iz kuće čuvenih Bizmarka, Von Oswald je klasično učeni perkusionista koji je rano krenuo sa istraživanjima mogućnosti koje nudi, tada još nova elektronska muzika. Služeći kao most između pionirske tehno scene u Detroitu i Berlina kojem je ovaj zvuk bio privlačan, upravo je Von Oswald jedan od pionira današnjeg berlinskog zvuka i same etikete i kluba Tresor. Pokrenuo je neke od najeminentnijih sastava u istoriji savremene umetnosti: Basic Channel, Maurizio, Rhythm and Sound, kao i famozni Moritz van Oswald Trio gde su još i Tony Allen, te Max Loderbauer.

DASHA RUSH @ No Sleep Berlin / 25 years of TresorNSNS-izvodjaci_dasha-rush

Na EXIT dolazi i kultna ruska producentkinja Dasha Rush, jedna od najintrigantijih ličnosti na savremenoj tehno sceni. Čuvena po svojoj izdavačkoj kući „Fullpanda“, te izuzetno autentičnom zvuku koji nastaje iz retke sposobnosti da briše žanrovske granice između nebrojenih stilova elektronske muzike. Njeno ime danas je neizbežno na vodećim elektronskim događajima kao što je pariski Weather, meksički Mutek ili berlinski Atonal, a njen poslednji album „Sleepstep – Sonar Poems for My Sleepless Friends“ doneo je nepodeljenu pažnju muzičke javnosti, dok su njena dva DJ miks izdanja „Intense Vertical“ i „Sleepless Horizontal“ savršena priprema za beskrajno širok zvuk koji nas očekuje u petak, 8. jula na No Sleep Novi Sad bini.

TOMMY FOUR SEVEN @ No Sleep Paris / Concrete night12432584_10206954832601659_1969987708_o

Svoj dolazak na Exit prvi je potvrdio jedan od vodećih svetskih klubova, Concrete iz Pariza, koji će održati svoju planetarno poznatu žurku u subotu 9. jula. Njihovu programsku noć na Exitu predvodiće famozni techno vunderkind i zvezda nove generacije Tommy Four Seven.
Tommy Four Seven je britanski producent koji se selidbom u Berlin 2008. brzo etablirao kao jedan od najistaknutijih predstavnika njegove ultimativne i veoma konkurentne techno scene. Omiljeni je izvođač Chrisa Liebinga i jedan od njegovih vodećih producenata na etiketi “CLR”, te vlasnik nove, sve popularnije izdavačke kuće “47”. Poznat je po ultimativnim techno singlovima “131”, “Ratu”, “OX1” i brojnim drugim, na kojima je sarađivao sa imenima kao što su Regis, Robert Hood ili Perc.

POWELL @ No Sleep Vienna / Grelle Forelle x Drugstorefb-post_powell

Grelle Forelle, vodeći elektronski klub u Beču, uz Drugstore, beogradsku tehno “katedralu”, na No Sleep Novi Sad bini EXIT festivala, predstaviće neke od najsvežijih producenata svetske elektronske scene! Zvuk savremene scene i one koja tek dolazi, u nedelju 10. jula na Petrovaradinsku tvrđavu donosi britanski “leftfield” heroj Powell, čiji će novi, furiozni nastup uživo predstaviti novi album koji ove godine izdaje za XL Recordings!

Anti-zvezda, ali u izuzetnom usponu, Oscar Powell je britanski buntovnik novog kova čija se muzika može opisati kao provokativna, uzbudljiva i lišena žanrovskih odrednica. Malo je onih koje prestižni časopisi kao što su The Guardian ili The Wire nazvali novom muzičkom senzacijom i uporedili sa Chemical Brothers, uličnog senzibiliteta kao Beastie Boys. Nakon upečatljivih izdanja poput „Body Music“ i „The Ongoing Significance Of Steel & Flesh“, izdao je singl „Sylvester Stallone“ za giganta nezavisne muzike “XL Recordings” koji je njegovu muziku okarakterisao kao „najintenzivniju, fizičku stvar koju smo čuli“! Njegov novi, kratki, ali izuzetno energetski nabijeni “live” nastup, ove godine premijerno videće samo publika na odabranim festivalima.