Trance ljeto u Maximusu: Avalon, Talamasca, Ticon

Diskoteka Maximus ne prestaje da iznenađuje bukinzima, pogotovo kada je u pitanju elektronska muzika, pa je tako stekla povjerenje mnogobrojnih ljubitelja elektronskog zvuka. Trance ljeto počinje uskoro, a svi ljubitelji trance zvuka moćiće da slušaju svoje omiljene izvođače u svom omiljenom klubu svakog utorka! Ovog ljeta „elektronska kraljica“ ugostiće neke od najvećih zvijezda elektronske trance scene, kao što su: Avalon, Talamasca, Ticon…
Serijal najboljih ljetnih trance partija u elektronskoj kraljici nastavlja se i ove sezone. Prvi Trance utorak rezervisan je za nastup trenutno jednog od najvećih i najpoznatijih umjetnika na internacionalnoj trance sceni – u utorak, 18, jula „crnogorska elektronska katedrala“ ugostiće AVALON-a.
Njegov zvuk mnogi opisuju kao jedinjenje full-ona, melodičnih i driving sekvenci sa odličnom produkcijom i prepoznatljivim stilom koji je testiran i isproban sa velikim uspijehom na muzičkim pozornicama svih većih festivala i klubova širom sveta. Karijera poznatog producenta eksplodirala je kada je potpisao za jedan od najvećih psychedelic trance lejblova Nano Records, i od tada je neuništiv.
Bio je učesnik na mnogim festivalima i eventima u preko 20  zemalja svijeta uključujući i neke od najpoznatijih: Glastonbury, Ozora, Boom, Tomorrowland, Dreamstate USA, Exit, Sunburn, Rainbow Serpent, ASOT, Symbiosis, Atmosphere, Time and Space, Gatecrasher, Tribe, Universo Parallelo, Xxxperience, BAT, Antaris, Freedom, Origin, kao i u nekim od najvećih i najpoznatijih klubova Evrope, preko Japana, Australije, Južne Afrike i Amerike. Iako je prepoznatljiv po svom projektu i svojim nastupima kao DJ, Avalon je učesnik i u mnogim projektima sa najboljim svjetskim producentima kao što su: Tristan, Astrix, Ace Ventura, Captain Hook, Cosmosis, Zen Mechanics, Sonic Species, Ajja, Dick Trevor, Loud i Vini Vici.
Avalon-ova izdanja uključuju EP ‘Avalanche’ na etiketi ‘Nano Records’ kao i njegov album ‘Distant Futures’ takođe izdat za matičnu kuću Nano Records 2010. godine zakucali su ga još jednom na svjetskoj elektronskoj sceni.
Trenutno radi na novom albumu i nekoliko novih izdanja i remiksa za svoje projekte, čiju ćete premijeru čuti u Maximusu!

Jedan od lidera međunarodne scene, prvi put objavljen na izraelskoj etiketi “Krembo records”, Talamasca, , nastupajući po cijelom svijetu, te na najboljim svjetskim festivalima: Samothraki, Boom, Eclipse, Chemical sound, Goa sound, Fuji, stiže u Kotor u utorak, 25. jula kako bi nastupio u Maximusu, te napravio pravi haos na podijumu za ples čuvene arene kotorske diskoteke. Veliki umjetnik podsjetiće posjetioce crnogorske elektronske katedrale kako izgledaju najbolje trance žurke.
Talamasca je solo projekat francuskog DJ – a, Cedric Dassulle – a, koji je početkom devedesetih na psy trance žurkama počeo da se bavi muzikom u Parizu. Kada je 1996. godine odlučio da napravi svoj projekat, sa velikim uspijehom svoje muzike, Talamasca iznenada ima više live nastupa nego DJ setova i počinje da se smatra jednim od lidera međunarodne trance scene.
Njegova etiketa “3D Vision” te “Mind control” postale su najuticajnije u svom žanru muzike. Objavivši dupli album “Obsessive dream” te sarađujući sa XSI zacementirao je svoj položaj na vrhu top liste najtraženijih psy trance umjetnika u svijetu.

Švedski dinamični duo Ticon stiže u Maximus u utorak, 1. avgusta. Dvojac čine Filip Mardberg i Fredrik Gilenholt iz Malma, oficijalno rođeni 1998. godine, u isto vrijeme kada psihodelični zvuk kreće u ekspanziju psychedelic progressive trance zvuka. Od tada kreće njihova legendarna karijera, a smatraju ih umjetnicima koji su imali veliku ulogu u razvijanju psy progresivnog trance zvuka. Njihova glavna inspiracija uvijek je bila da kreiraju nešto novo i osvježavajuće u čemu su uvijek, tokom godina, usijevali. Zaštitni znak ovog dvojca najbolje je opisati kao brilijantni spoj različitih elektronskih stilova muzike, sproveden od strane njihovog dubokog razumijevanja inteligentne i kompleksne elektronske muzike. Šesti studijski album iz 2016. godine doživio je veliki uspijeh pozicionirajući ih kao najcjenjenije psy – progressive trance artiste današnjice.

Cijena ulaznice za sve trance večeri u Maximusu iznosi 8 eura.
Uz prstohvat savršenog sound sistema, te odličnog, do sada neviđenog light showa, elektronsko trance ljeto u Maximusu biće nezaboravna priča za sebe. Ne propustite biti dio začarane priče!ž