Techno i Goa trance zajedno? Indira Paganotto zna kako

Da, i dalje je moguće na scenu doneti nešto sveže, autentično i drugačije. Indira Paganotto na tome radi više od decenije, a u plodovima njenog rada sada više nego ikada uživaju psytechno „ratnici i ratnice“ širom sveta. „My warriors“ – tako zove sve koji kapiraju šta je njena ideja – spojiti techno i psytrance na energičan, lud i logičan način.

Indira Paganotto | No Sleep Festival 2022

Upravo taj blend više žanrova je njen zaštitni znak, kao i beskrajno autentična interakcija s publikom, po kojoj se vidi koliko je vozi ono što stvara. Koliko je dobar osećaj slušati je i gledati kako vajbuje za DJ pultom imali smo sreću da doživimo uživo ove godine na Exitovoj No Sleep Novi Sad bini, a deluje da se i ona oduševila ljudima ispred sebe.

Isečak sa NSNS: „Still feeling the energy of the WARRIOOOORSSS

Slušaćemo je i na No Sleep festivalu 12. novembra u Glavnom hangaru, a tog dana na lineup-u su i Amelie Lens, Koboyo, DJ Jock i Edib D

Indira Paganotto je poreklom iz Španije, ali njen muzički pravac najviše je odredila inspirativna Goa. Kako i sama ističe, najviše je naučila od svog oca, koji je ’80-ih puštao na Goi i usput skupio kolekciju ploča u kojoj preovlađuju Goa trance i acid techno. Imala je tako odličan start, na koji je dodala deceniju provedenu u studiju, pa danas imamo novu & unikatnu svetsku facu u punoj snazi. Ona više nije „njukamerka“, prešla je na novi nivo.

U poslednje dve-tri godine, objavila je nekoliko EP-jeva, između ostalih i za Second State (lejbl Pan-Pot-a). Ipak, deluje da je presudno bilo to što je njen talenat i autentičnost prepoznala i potvrdila gigantkinja Charlotte de Witte, za čiji je lejbl KNTXT Indira objavila EP „Himalaya“. Da, i to se dogodilo: traka kao što je „Himalaya“, iz koje na sve strane zvoni old school Goa trance, objavljena je na većinski techno lejblu.

 Indira Paganotto – Himalaya (Original Mix) [KNTXT013]

 A onda se u Indirinoj karijeri u poslednjih godinu dana desilo toliko važnih nastupa da deluje da je i sama time iznenađena. Ređali su se festivali Tomorrowland, Awakenings, EXIT, ali i nastupi u londonskom Printworks-u i DC10-u na Ibici. I evo, ovih dana je deo KNTXT događaja na Amsterdam Dance Event-u, na kojem pušta uz Charlotte de Witte, Enrica Sangiuliana, Fjaak i I Hate Models.

Svoju „Warriors priču“ širi celim svetom prilično snažno, ali nenametljivo. Izgleda da je zajednici baš bila potrebna jedna Indira Paganotto, tačno takva kakva jeste.

 Indira Paganotto | Tomorrowland 2022 – WE1

Nije joj odolela ni Nina Kraviz, već je tokom nastupa na Decibel Open Air-u pustila Indirinu još neobjavljenu traku, za kojom će svet sigurno poludeti onog trenutka kada ugleda svetlost dana.

Nina Kraviz – Decibel Open Air

Naravno da je ovoj usijanoj glavi neophodno da ima i prostor za izražavanje koji joj stopostotno pripada, a to bi bio njen lejbl ARTCORE, za koji je najavila mnogo novih traka i prvi album. Do tada, premijerno stiže u Beograd. Ako ste psytechno warriors, vidimo se!

Indira Paganotto Psytrance & Techno Set From DJ Mag HQ

 Indira Paganotto @ Aspendos Theater, Antalya, Turkey for Rave ANK