Otkrivamo 5 činjenica koje niste znali o Keithu Carnalu

Predstavnik holandske techno scene Keith Carnal stiže u Barutanu u subotu! On je jedan od ljudi koji definišu muzičke trendove i ukuse u današnjem svetu techna, budući da je na elektronskoj sceni već 15 godina. Njegov stil techna ima snažan naglasak na melodijama, gruvu i perkusivnim elementima. Nedavno je objavio EP „Ape Shit Crazy“ za Bpitch, legendarni lejbl Ellen Allien, sa kojeg se izdvojila istoimena noseća numera kao njegova najpopularnija traka. Naredno izdanje ugledaće svetlost dana u septembru, a biće objavljeno za njegovu izdavačku kuću SEC NDº.

Pred njegov debi nastup u Barutani otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Keithu Carnalu:

  1. Počeo je da pušta 2006. godine, jer je drugar imao opremu, pa je mogao da eksprimentiše kad god želi. Tada je uglavnom puštao house i electro jer se techno uopšte nije slušao u Groningenu.
  2. Odrastao je u porodici gde se muzika puštala 24/7. Prvo je slušao ono što i njegovi roditelji – Michael Jackson, the Doors, Toto, Rolling Stones… a onda redom rock/metal, trance, gabber, techno, hiphop, electro… Kaže da mu je ta raznolikost pomogla da se oblikuje kao umetnik.
  3. Njegovo prvo izdanje bilo je za Peak Hour Music. Kaže da ga je kontaktirao lik iz Njujorka, preko sajta sličnog Soundcloud-u i da je mislio da će mu to pomoći da se probije u SAD. Kako sam ističe, bio je mnogo naivan i cela ta saradnja se pokazala beskorisnom.
  4. Njegov najnoviji EP „Ape Shit Crazy“ objavio je za BPtich. Ceo EP je rezultat noći na esidu sa dva drugara. Sve je urađeno u cugu. Njegovo izdavanje za BPitch došlo je još davno kao rezultat saradnje sa Ellen Alien, koja stiže u Barutanu 19. avgusta!
  5. Njegov savet za mlade DJ-eve: „Imajte strpljenja. Potrebno je vreme da se dostigne određeni nivo. Nemojte da izdajete muziku prerano (kao ja), već sačekajte malo. Ako vam kul izdavačke kuće (pa čak i one male) kažu da nisu zainteresovane ili da su „puni za tu godinu“, to znači da još niste dovoljno dobri“.

Ulaznice su dostupne na cooltix.rs i Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mestima po ceni od 790 rsd.