Nastup Monike Kruse odlaze se za zatvaranje Barutane

S obzirom na trenutnu COVID-19 pandemiju i odluku Vlade Republike Srbije, kojom se definišu dalje epidemiološke mere i ograničenja u cilju zaštite stanovništva, a koje uključuju i nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja, nismo u mogućnosti da realizujemo deo programa kluba Barutana, koji je predviđen za maj mesec. Samim tim, nastup Monike Kruse, jedne od pionira evropske tehno scene, odlaže se za 26. septembar, odnosno zatvaranje Barutane.

Sve kupljene ulaznice važe i za novi datum. Ukoliko nekome novi datum ne odgovara, postoji mogućnost za refundiranje novca. Detaljne informacije o refundaciji, mogu se dobiti putem Cooltix stranice ili putem mejla [email protected].

Ulaznice za novi datum su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 890 dinara za regularne karte i 1390 dinara za VIP.

Posvećenost i urođena veza sa muzikom su ključ statusa Monike Kruse, koja je na sceni već 30 godina – od samog nastanka nemačke dens kulture ranih 90-ih, preko organizovanja rejvova u napuštenim minhenskim skloništima, do osnivanja njene cenjene izdavačke kuće Terminal M 2000. godine, uz mnogobrojne nastupe širom klubova i festivala, kao što su Berghain, Space Ibiza, Amnesia Ibiza, Egg London, Awakenings, Time Warp, Hyte Ibiza, Sonus, Melt Festival, Eastern Electrics UK, Ultra Music Festival, Amsterdam Dance Event.

Monikin lejbl Terminal M ima značajnu ulogu u njenoj karijeri, a i dalje je jedan od najprestižnijih lejblova današnjice. Već 20 godina prati i oblikuje tehno kulturu, a na njemu su muziku izdavali mnogi, od veterana DJ Rush-a do novih zvezda poput Stimming-a i Andhim-a, koji su svoje prve trake izdali upravo za Terminal M. Ova izdavačka kuća danas je sinonim za kvalitet i dom producentima kao što su ANNA, Pig&Dan, Paride Saraceni, Noir, Victor Ruiz, Skober, Metodi Hristov, Kydus, Drunken Kong, Ilija Djokovic i drugi..

Monikina velika ljubav prema muzici ogleda se u sviranju klavira, sakupljanju ploča raznovrsnih muzičkih žanrova poput fanka, soula, hip hopa i hausa. Tokom 90-ih, imala je bitnu ulogu u formiranju minhenske rejv scene rezidenturom u legendarnom klubu Ultraschall, gde je nastupala sa DJ Hell-om i Tobi-jem Neumann-om. Takođe, bila je jedna od prvih nemačkih di-džejeva koji su išli na internacionalne turneje, radila je sa Carl Cox-om, DJ Pierre-om, a bila je i rezident čuvenog belgijskog kluba Fuse. Redovno je puštala sa Sven Vath-om u njegovom klubu Omen, dok je njen nastup na Time Warp festivalu postao legendaran, još od debija 1999. godine. Od početka dvehiljaditih gostuje na „Belom ostrvu“, od prvog nastupa na Coocoon Ibiza žurci, do nastupa sa Carl Cox-om u Space-u.

Morali biste dugo da tragate za fanom tehna koji ne voli Moniku Kruse. Osim muzici, Monika je veoma posvećena radu sa ljudima i njihovim pravima. Njeno dobrotvorno društvo No Historical Backspin pomaže ugroženima od homofobije, anti-semitizma i anti-imigrantskih napada.

Monika je cenjena i popularna svuda, od rodne Nemačke, preko Ibice, do najboljih svetskih klubova i festivala. I posle 30 godina na sceni, ova Nemica i dalje ima jasnu viziju muzike i zato njeni nastupi često odvode u bezvremensko putovanje zvukom. Kvalitet od kojeg ne odustaje i savršeno miksovanje učinili su je jednim od najtraženijih di-džejeva.

Pratite sajt www.blender.co.rs i Barutana i Blender kanale na društvenim mrežama, kako biste biti u toku sa novim aktivnostima i datumom otvaranja sedme sezone kluba Barutana.