Jednom od najznačajnijih mesta u Melburnu preti rušenje

Ikona Melburna, Festival Hall se suočava sa rušenjem nakon što su vlasnici podneli zahtev za izgradnju dveju 16-spratnih stambenih kula na toj lokaciji.

Ovo mesto u zapadnom Melburnu prvi put je otvoreno 1915. godine, a i dalje se nalazi u vlasništvu iste porodice. Kažu da se prostor kapaciteta 5400 ljudi ne može više takmičiti sa većim i modernijim rivalima, kao što je Margaret Court Arena.

To je jedino mesto u Melburnu u kom su nastupali Bitlsi, takođe su ugostili imena kao što su The Chemical Brothers, Radiohead i Justice. Poslednjih godina u Festival Hall-u održano je puno žurki elektronske muzike, te je su ovu godinu planirana su gostovanja Kaytranada, Tiesto-a. Festival Hall je mesto u kome se održava i Pure festival Carl Cox-a.

Plan razvoja od 65 miliona dolara uključivao bi većinu prvobitne hale koja je srušena i zamenjena stanovima, kancelarijama i prodajnim prostorom, ali bi ostali istorijski značajni delovi, uključujući boks prsten i ulaz Dudlei St.

Vlasnik Stadiums Limiteda ne namerava da razvije samu lokaciju, već se nada da će naći zainteresovanog kupca da realizuje plan.

Festival Hall je uništen vatrom 1955. godine, ali je obnovljen na  vreme za Olimpijske igre 1956. godine, gde je bio domaćin gimnastike i rvanja.

Izvor: Mixmag