Inga Mauer napadnuta od strane obezbedjenja Flow Festivala

Prema zvaničnom saopštenju njene agencije Futura, Inga Mauer je ‘brutalno prebijena od strane obezbedjenja Flow Festivala u Helsinkiju’.

Inga Mauer je nakon napada obezbedjenja uhapšena, i noć je provela u zatvoru. Organizatori festivala izjavili su da su zatečeni incidentom kao i da poseduju video snimke nemilog dogadjaja.

Njena koleginica Marie Davidson u objavi na društvenim mrežama iznela je više detalja.

Marie je otkrila da je zatekla situaciju u kojoj su članovi obezbedjenja držali devojku na zemlji, kao i da je ona vrištala, a kako je prilazila primetila je da je u pitanju Inga Mauer, njena drugarica koja je samo pre dva sata, kako kaže, razvalila setom. Marie je takodje potvrdila da Inga nije bila pod uticajem psihoaktivnih supstanci, te i da su ranije podelile flašu vina.

Čelnici festivala na kome su nastupali i Nina Kraviz, Aphex Twin i Maceo Plex, okrivili su kompaniju Local Crew Oy koji, kako kažu, ‘nisu svoj posao obavili kako treba’.

Inga Mauer se takodje oglasila povodom nemilog dogadjaja i otkrila da se sve odigralo jer je poželela da pojede nešto u zoni festivala koju je obezbedjenje insistiralo da napusti, nakon čega je usledilo njihovo neopravdano brutalno ponašanje.

Izjavu Inge Mauer u celosti možete pročitati ovde.