Fabio Florido 10. juna na Naissus Festu

Jedan od predvodnika nove generacije na svetskoj techno sceni, Fabio Florido 10. juna nastupa u Rovovima niške Tvrđave na 7. izdanju Naissus Festa.

Za techno spektakl u Nišu na kome nastupaju talentovani Fabio i Marko Milosavljević još uvek su dostupne ‘Early Bird’ ulaznice po ceni od 450 RSD, kao i VIP ulaznice po ceni od 1200 RSD koje možete pronaći  svim WinWin Computer Shop radnjama širom zemlje i putem sajta www.ddtickets.rs.

Svaki denser, svaki klub u noćnoj tami, svaki DJ i svaki umetnik, koji se susretne sa Fabiom Floridom, dobije neverovatan utisak o njemu. Svaka životna interakcija je kulminirala njegovim dolaskom na ovo mesto: balansiranje neodoljive strasti za stvaranjem muzike, sa strašću za noćnim provodom.

Penjanje Fabio Florida do visina na kojima se danas nalazi, gde se pridružuje veličinama poput Nicole Moudaber, Chris Liebing, Dubfire, Loco Dice and Paco Osuna kao ambasadora PLAY differently MODEL, je rezultat učenja tokom života. Počev od struktuiranih granica konzervativnog treninga, preko onoga što on smatra “odlaskom u muzičku školu”, među znojavim rejverima Toskanijske andergraund scene, do treninga gledajući legende elektronske muzike iz prvih redova u Londonskim klubovima, i odlazaka na nekoliko sezona Ibicinog ENTER programa, gde su njegove prve trake naišle na veliko odobravanje Richie Hawtina i ostalih posetilaca, pre nego što su se upoznali.

Fabio se zaljubio u elektronsku muziku i klabing dok je jos bio tinejdžer, i proveo je veći deo mladosti u klubovima i u studiu, razvijajući stil pun fluida koji je crpeo iz tehno i tehnohaus muzike. Selidba u London kada je imao samo 21 godinu mu je pokazala jedinstvenu scenu, koja mu je širila vidike iz nedelje u nedelju.

Nakon selidbe na Ibicu 2013, Fabio je bio u zavidnom položaju jer je imao dosta iskustva i otkrio je nove dimenzije u svojoj muzici, dok je istovremeno najveći broj svetskih DJ-a krenuo da pušta njegovu muziku, a denseri su pričali o njoj. U medjuvremenu je uspostavio konekcije sa mnogima koji su imali veliki uticaj na njegovu muziku. Fabio je preuzeo kontrolu nad svojim žurkama kao nikada ranije, i 2014. je postao resident ENTER-a na Ibici, a sa njima je imao i mnogo nastupa svuda po svetu.

Njegov jedinstveni stil tehna ga je preporučio mnogim festivalima poput Awakenings, Sonus, Tomorrowland i klubovima poput Cocorico – Italija, Ambasada Gavioli – Slovenija, Cacao Beach- Bugarska I Barraca- Španija. Nakon toga krenula su priznanja svetskih DJ-eva poput Dubfire, Richie Hawtina, Luigi Madone, Sashe Carasija. Fabio je izoštrio svoju viziju tehno muzike preko svojih DJ setova, nikad zadovoljan, konstantno se trudio da svoju muziku unapredi.

Sada živi u Berlinu, mestu koje smatra svojim domom. Fabio je redovni gost i u poznatim klubovima širom Berlina, i Berlin mu je dao dodatnu inspiraciju da evoluira i unapređuje svoju muziku. 2015. je obeležila još jedan pomak u Fabiovoj karijeri, a 2017. Fabio nastavlja da raste, sa još puno Live Set-ova, i studijskih pesama koje kombinuju digitalni i analogni takt u jedinstveni zvuk sa dušom.