Extrawelt remiksovali Stephan Bodzina

Nemački duo kojeg čine Arne Schaffhausen i Wayan Raabe, poznatiji kao Extrawelt, proslavili su se tokom godina svojim melodičnim, emotivnim pristupom tehnu, i kaver ilustracijama kao što su Cocoon i Border Community.

Sada su stavili su svoj pečat na ‘Blue Giant’ Stephan Bodzin-a, jednu od 16 traka sa dugoočekivanog Powers Of Ten remix albuma, koji će izaći sledećeg meseca.

Bodzin ima plodnu grupu umetnika koji donose nove uglove albumu Power Of Ten, sa Extrawelt-om koji daje traci mračan, kako oni kažu “maglastiji” osećaj, održavajući emotivni ritam jedinstven Bodzin-ovom zvuku dok vide traku kroz nova, minimalistička i atmosferska sočiva.

Remiks je imao premijeru na sajtu Pulse Radio i možete ga poslušati ovde.  Članovi dua takodje o njemu izjavili sledeće.

“U početku smo samo pomislili da želimo „maglastiji“ zvuk. Ali ideje kako i šta da radimo sa njom detaljno uglavnom se jave u procesu pravljenja. Neko vreme koristili smo samo glavni ton i bit koji možete sada da čujete kao intro remixa. Kada smo osetili da naš rad nekako odgovara počeli smo da koristimo neke delove urađene od strane Stephana, neke urađene drugim zvukovima ili dodatnim notama i procesovali druge delove za svoje potrebe.“