Processed with VSCO with preset

Anetha osvaja Beograd: Veliki povratak u klub Drugstore

Piše: Adrijana Corelj 

Petak veče bilo je rezervisano za klub Drugstore, francusku zvezdu i predstavnicu sirovog elektronskog zvuka, Anethu. Miljenici mračnijeg i acid tehna dugo su očekivali nastup ove fenomenalne parižanke koja je za svoj povratak u veliku sobu beogradske tehno katedrale najavila set inspirisan zvukom devedesetih.

Bilo je oko ponoći kada sam stigla u klub gde je vrtela Silenceshy koja je napravila sjajnu uvertiru i umešan uvod u veče koje je sledilo. Odmah posle nje je nastupao rezident kluba Filip Xavi koji je podigao atmosferu na viši nivo i dodatno je zakuvao pred sam kraj Fjaak remiskom „Onslaught.

Ubrzo se za DJ pultom našla i Anetha koja se spremala da stane pred nas i započne svoj uvek uzbudljiv set. Prvi taktovi njene muzike obećavali su nezaboravnu noć. Kako su se trake nizale, klaberi su vidno bili oduševljeni zvukom što se moglo i videti po njihovim reakcijama.

Negde na samom početku redjala je remiks trake „Ruralwomen“ od Vladimira Dubyshkin-a, zatim isto remks izdanje Onscreenactor-a i dobro poznate trake „Sissel&bass. Bila je i X – Coast (trans mix) trake „Move i negde pred sam kraj „Go gogo“ – JulianDj & Davide Sonar koja je izazvala velike ovacije publike pa i moje lično. Obećala je “oldschool“ žurku 90-tih i definitivno nas nije slagala!

Nakon završenog seta francuske zvezde za dekove su stali dobro poznati domaći predstavnici tehno zvuka, Luka Concerte i Bojan Vukmirović, koji su zadržali klabere sve do ranih jutarnjih časova.

Atmosfera koju smo očekivali, zvuk koji nas je kupio i pun Drugstore koji je disao kao jedan! Sve do ponovnog povratka na mračno mesto, Anetha je ostavila još jedan veliki potpis na zidinama naše katedrale da nas seća na ovu sjajnu noć!