10 stvari koje sigurno niste znali o Nini Kraviz

Ruskinja Nina Kravits, poznatija kao Nina Kraviz, je muzički producent, didžej i vokal.

Nina je diplomirani stomatolog, radijski voditelj i muzički novinar. 2005. godine primljena je na Red Bull muzičku akademiju u Sijetlu kojoj nije mogla da prisustvuje jer nije mogla da dobije vizu Sjedinjenih Američkih Država, te je učestvovala naredne godine u Melburnu. Debi album koji je objavila za Rekids 2012. godine označio je početak njene globalne dominacije.

Ovo su podaci iz biografije Nine Kraviz koji su gotovo svakome poznati, dok Only Techno otkriva 10 manje poznatih činjenica o tehno kraljici koju slušamo na Exit Dance Areni.

Prvi posao koji je imala u studentskim danima bio je posao promotera cigareta brenda Pyotr Perviy.

Prvu muziku Nina je izdavala pod pseudonimom Damela Ayer.

U svom intervjuu za Moscow For People iz 2013. godine, Nina otkriva da je bila udata za filmskog producenta Sergei Chliyants-a, te i da su se ubrzo razveli.

Nina je bila zaštitno lice modne kuće Hugo Boss.

Osim karijere muzičkog novinara, Nina je pisala i za ruski lifestyle magazin afisha.

Nina je radila i kao buker za agenciju Caviar Lounge, kako je otkrila za Moscow for people magazin.

Kada je reč o njenim prvim prepoznatljivim traka, Nina otkriva da je za traku Fire trebalo samo 4 minuta da je napravi. ‘Trebalo je onoliko dugo koliko traka traje’, izjavila je Nina. “Ghetto Kraviz” je stvoren za 40 minuta, dok joj je za “I’m Gonna Get You” trebalo nekoliko sati.

U intervjuu za xlr8r iz 2015. godine, Nina je na pitanje šta je poslednja stvar koja ju je dobro nasmejala izjavila da je to odbijanje njenog momka da je oženi.

Čak je i Yoko Ono fan. Yoko je lično pozvala Ninu na Southbank Festival u Londonu.

Kada je u pitanju prva žurka na kojoj je prisustvovala, Nina je u otkrila da je to bio ili nastup Kerri Chandler-a u klubu Propaganda u kome je Nina kasnije bila i rezident, ili nastup Sasha-e u XIII.