Bane Jovancevic (kӣr): 2015. ću pamtiti po…

Dogadjaj godine?

Budući da sam na ovaj ili onaj način involviran u organizaciju dosta dogadjaja, neki put je stvarno teško biti objektivan i distancirati se. No, dogadjaj zbog koga se naježim, svaki put kada ga se setim i dalje je nastup indonežanskog benda Senyawa u Drugstoru, u okviru festivala Resonate. Snaga muzike koju ovi momci emituju sa bine nije trenutno uporediva bilo sa čim, jednostavno morate to da doživite. Ali ovde nije kraj, tu su bili i Robert Aiki Aubrey Lowe, Yuri Landman i Le Revelateur – veče za pamćenje!

Domaći festival godine?

+++  (PlusPlusPlus) je definitivno nešto potpuno drugačije što se desilo na našim prostorima.  Tu sinergiju prirode, muzike i divnih ljudi nije danas lako naći. Bilo je neizmerno zadovoljstvo biti deo toga!

Strani festival godine?

Najbolji festival na kom sam bio je svakako Nuits sonores, predivno je videti taj nivo organizacije i gostoprimstva, na lineup je izlišno i trošiti reči. No, festival na koji sam najviše želeo da odem je Terraforma, koji je kao prvo velika inspiracija, a onda i velika želja. Zbog organizacije našeg festivala, nisam bio u prilici da posetim ovaj jedinstveni dogadjaj, ali zahvaljujući neprevazidjenom dokumentovanju ekipe URSSS svi oni koji su kao i ja propustili to ove godine, znaju kada treba uzeti slobodne dane u 2016. i zaputiti se ka Villa Arconati u blizini Milana.

Domaći klub godine?

2015. je bila definitivno u znaku 20/44, te su priznanja konačno počela da dolaze sa svih strana. Velika podrška ekipi sa broda!!

Strani klub godine?

Imao sam prilike da budem  u nekoliko prvoklasnih stranih klubova ove godine i lagaću ako se opet nisam najbolje proveo u Berghainu!

Top 3 domaća di-džeja godine?

Vladimir Ivković! Posle Vlade bih ostavio druga dva mesta za mladju generaciju koja je ove godine konačno isplivala u prvi plan i tu bih izdvojio dva imena. Kristijan Molnar  je neko, čija pozitivna energija prosto ne ostavlja nikog ravnodušnim i ko stvarno podiže scenu na viši nivo, kako radnom etikom tako i jako pažljivo odabranim setovima za svaku priliku u kojoj se nadje. Drugo ime je Ali Guney, nije iz Srbije ali je naš! Mislim da je on dj koji je najviše napredovao u ovoj godini, versatilnost njegovih setova je zadivljujuća.

Top 3 strana di-džeja godine?

Intergalactic Gary, Brian Not Brian, Phuong Dan

Traka godine?

Robert Aiki Aubrey Lowe & Ariel KalmaMiracle Mile

Album godine?

Beatrice Dillon & Rupert Clervaux – Studies I-XVII For Samplers And Percussion

Di-džej set godine?

Helena Hauff u Drugstoru

“Live“ nastup godine?

Insanlar na Nuits Sonores

Gedžet godine?

http://xaocdevices.com/main/batumi/