Premijera: Timmy Mendeljejev – Diana the Supreme

“Diana the Supreme“ je nova muzička majstorija iza koje stoji DJ i producent Timmy Mendeljejev, nastala kao omaž soul i disko legendi Detroita Diani Ross. Dobra vest je da će ovu eklektičnu traku fanovi moći da skinu besplatno, a momak u čijoj smo produkciji i izvođenjima navikli na tvrđi i prljaviji zvuk, ovog puta donosi nešto slojevitije i pokazuje da i te kako ume da barata različitim žanrovima i emocijama.

“Breakbeat elektro po tempu, mada nije toliko elektro, čak pomalo i house, ali zbog breakbeata nije ni to baš skroz, pomalo leftfield… Ne znam, iskreno, koji je žanr”, odgovara Timmy na pitanje o vrsti muzike u koju bi svrstao svoju odu tamnoputoj kraljici koja se proslavila šezdesetih kao pevačica vokalne grupe The Supremes, a čije je izvođenje hita Ain’t No Mountain High Enough iz 1970. jedno od ikoničnijih u istoriji pop muzike.

“Traka je nastala kao plod inspiracije otkrivanjem priče koja stoji iza Motown Recordsa i dela Diane Ross. Kako sam ukrao njen vokal, ja bih da, iz moralnih principa, poklonim tu traku kao free download. Imam i devojku, pa sam malo emotivan, eto odatle inspiracija.”