The Clubber mix 031: Florian Kruse

Berlinski DJ i producent Florian Kruse,  poznat je po sjajnim remiksima i jedinstvenoj produkciji.

Izdanja koja su mu pomogla da se afirmiše na sceni ujedno su bila i jedna od prvih, što govori o njegovom kvalitetu kao producentu, to su Thoughts’ EP koji je izašao za Heya HiFi, i “Love Hurts” za Om Records koji su remiksovali Catz ‘n Dogz.

Član je deep house dua Kruse & Nuernberg, a njihove produkcije ‘Daze Without You’ i  ‘Lovers ‘n Fighters’ nalazile su sjajna mesta na top listama.

Florian Kruse je nedavno izdao EP ”Crickets & Bats” u saradnji sa Chi-Thanh-om, a nedavno sa njima radili i intervju.

Florian Kruse i Chi Thanh su di-dzejevi i producenti iz Berlina. Razlog njihove ponovne saradnje je novi EP pod nazivom ‘’Crickets & Bats’’, o kome smo pisali.

Novi EP stiže 25. maja i njihovo je prvo izdanje za Subject Recordings. Povodom ovog izdanja postavili smo im par pitanja a odgovore čitate u nastavku.

 

Za početak, hvala vam na izdvojenom vremenu momci, kako ste? Šta ima novo?

Florian Kruse : Sve je dobro, hvala na pitanju! Imamo novu traku koja izlazi za Subjekt sa velikim paketom remiksa.

Chi Thanh : Hey, šta ima? Dobro sam, ustvari upravo sam stigao sa male turneje po Aziji na kojoj sa nastupao sa bratom. Veoma je uzbidljivo kako je sve dinamično tamo… puno ljudi sa crnom kosom… :O)

 

Recite nam nešto o sebi?

Florian Kruse : Ja sam producent i DJ koji dolazi sa Severa Nemačke i sada živim u Berlinu. Deo sam dua ‚Kruse & Nuernberg’ i muziku takodje izdajem i pod svojim solo imenom. Volim da se bavim sportom, volim hranu, volim da kuvam i putujem, to me čini srećnim.

Chi Thanh : Pa, ja sam muzičar, multiinstrumentalista, producent i izvodjač koji živi u Berlinu. Volim sve vrste muzike i kao “Chi Thanh” radim nešto izmedju  House i Techno muzike. Takodje, volim hranu i putovanja. Ne znam da kuvam i volim da se povezujem sa ljudima… “Everything s Everything”

 

10407925_849842128383144_8663207544338920375_n

Kada govorimo o pozadini tvog obrazovanja, imaš SAE Audio Engineering Diplomu. Koliko je po tvom mišljnju školovanje važno kada su muzika i produkcija u pitanju? Da li bi savetovao producente da ulože u svoje školovanje?

Florian Kruse : Definitivno bih preporučio edukaciju jer će vam ona pomoći da razumete svoje instrumente kao producent. Neće vas naučiti kako da budete kreativni ili kako da napravite cool traku, ali će vam pomoći da pronadjete prave frekfencije i miksate svoju muziku. Naučićete šta kompresor tačno radi, šta expander radi, kako gate radi i kako možete da napravite svoj zvuk koristeći bilo koji noviji sintisajzer. To je ono što sam ja naučio u školi. Zvuk je veoma važan i pravi se razlika kada pustite svoju muziku na velikom zvučnom sistemu.

 

Nominovan si za Grammy nagradu i sviraš puno instrumenata, koji od njih ti je omiljeni? Kako ovo utiče i definiše tvoju muziku i pomaže ti u produkciji?

Chi Thanh : Volim triangl i mogu da sviram šesnaestinu note u bilo kom EDM tempu. Haha. Naravno, pomaže ako usavršite i svirate instrumente preko bita, to čini kreativni proces lakšim i mnogo zabavnijim. Rekao bih da je gitara ustvari instument koji najviše koristim. Jedan od mojih heroja je Nile Rodgers, najbolja ritmička gitara na planeti…

 

Kako ste se vas dvojica upoznali i odlučili da uradite vašu prvu zajedničku traku, ‘’Break It Off’’ ?

Chi Thanh : Upoznao sam Floriana ispred prodavnice pića i pošto izgledam prilično mlado i nisam imao ličnu kartu kod sebe, pitao sam ga može li da udje i kupi mi neko piće… Kasnije smo napravili žurku u stidiju i smislili dve trake i na naše iznenadjenje našli lejblove koji su želeli da to izdaju…

Florian Kruse : Prvi put smo se sreli u klubu Chalet u Berlinu pre dve godine. Obojica smo bili na line up-u i družili se u bašti kluba nakon naših setova. Sada smo dobri prijatelji i volimo istu muziku tako da smo se sastali u studiju da napravimo neku muziku i ubrzo su nastale ‘Break It Off’ i ‘Crickets & Bats’.

 

Vaše sledeće izdanje, ‘’Crickets & Bats’’, uskoro stuže, koji priča stoji iza njega?

Florian Kruse : Napravili smo ovu traku pre skoro godinu dana i želeli smo da napravimo nešto što je prilično bezvremenski a da istovremeno podseća na leto. Funkcionalna traka sa snažnom začkoljicom bio je zajednički cilj. Počeli smo da dodajemo atmosferu zvuka zrikavaca na  bit i malo chain kompresije sa strane i odmah počeli…

Chi Thanh : Kao što smo rekli, napravimo neki TECHNO ali sa našim zapletom! Yeah!

 

1904087_619421204790637_372950125_nOdakle potiče inspiracija za ovo izdanje i njegov naziv?

Chi- Thanh : Jeli smo ukusne zrikavce sa pirinčem u lokalnom vijetnamskom restoranu i mnogo smo popili a ostalo je istorija…

Florian Kruse : Thanh je zaboravio da pomene da je na TVu u tom restoranu bio film Batman. Zato smo traku nazvali Crickets & Bats.

 

Daniel Dexter je radio remiks vaše trake, kako je vaša saradnja počela?

Florian Kruse : Daniel je blizak prijatelj i veliki smo fanovi njegovog zvuka, bilo je zadovoljstvo uključiti ga u izdanju.

Chi Thanh : Znamo Daniela odavno, on je veoma zauzet čovek i oduševljeni smo što su on i drugi koji su uradili remikse, Kevin Over i Olivier Weiter, zajedno na našem izdanju… Dugujemo im puno besplatnih pića…

Planovi za blisku budućnost?

Chi- Thanh : Upravo sam ustao nakon važne noći, verovatno ću pojesti burger i popiti “konterbier”… Pretpostavljam više muzike, više nastupa, više zabave, manje sna…

Florian Kruse : Želim da postanem super hero hit maker i želeo bih da budem poznat kao Chuck Norris.

Uživajte!

The Clubber mix 031 – Florian Kruse by The Clubber Magazine on Mixcloud