The Clubber Mix 017: Aki Bergen

Elektronski muzički magazin The Clubber Vam predstavlja novi eksluzivni miks, sedamnaesti po redu, ovoga puta dolazi od italijanskog producenta Aki Bergena, vlasnika izdavačke kuće „Neurotraxx“, koga takođe znamo i po alijasu „Neuroxyde“.

Još sa 14. godina Simone Bocchino (Aki Bergen) je bio jako zainteresovan za muziku, tačnije za djing. Prevashodno Bergen je krenuo prvo od techna koji je bio jako popularan u evropi. Prvi nastupi tada Neuroxydea bili su po lokalnim klubovima širom Italije. Čovek koji je bio mentor Bergenu u mlađim danima bio je Andrea Prezioso, koji mu je pomogao u svom prvom izdanu daleke 1997.godine.

Sve do 2002.godine Neuroxyde nije imao svoj profesionalni studio gde je mogao da stvara svoju muziku. Njegove prve saradnje bile su sa tadašnjim kolegama umetnicima kao što su : Valentina Dante, David Jones, Aqua Diva.

Godina 2007. jedna je od najboljih i najbitnijih u karijeri Aki Bergena. Te godine Aki je imao svoju „silver disk“ nagradu prilikom prodaje više od 100.000 singlova, kao i 400.000 kopija. Tada je nastao i njegov Starlight lejbl koji je nastao 2008.godine kao nezavistan imprint. Tehno i minimal „brat“ ovog imprinta bio je Neurotraxx Deluxe. Bergenu je Starlight lejbl omogućio to da da može da sarađuje sa velikim imenima elektronske muzičke scene, kao što su : Shara Nelson sa Massive Attacka, Dubfire, DONS.

Sledeći korak Bergena bio je da kreira „svoj“ imprint. Neurotraxx Recordings je rođen. Sa imenom koje nosi „gazda“ Simone upoznao je isti sa velikim imenima današnje scene. Pretežni zvuk koji ovaj lejbl propagira jeste deep house, deep tech. Ime Aki Bergena možemo naći svakog meseca među prvimn pozicijama Deep House Charta na muzičkom portalu beatport.

Njegova ubrzana „slava“ omogućila mu je dalju saradnju sa izvođačima kao što su : Danni Minogue, Ralphi Rosario, Oscar G, Milton Jackson, Goldfish, Miguel Migs, Honey Dijon. 2010.godine Bergen je nominovan za drugu najbolju numeru na Deep House Music Awords-u sa remiksom Doomworkove numere Lost In Memory. Uživajte u miksu!

The Clubber Mix 017: Aki Bergen by The Clubber Magazine on Mixcloud