Andre Crom – Behind The Glass feat. Ségou [OFF Recordings]

Prvi čovek čuvene berlinske  izdavačke kuće OFF Recordings, Andre Crom, za svoju etiketu izdaje svoje najfinije radove. Ovog puta, u saradnji sa misterioznim vokalistom po imenu Ségou, snimio je traku koja će se pored svoje originalne verzije na EP-u naći zajedno sa još tri vrlo autentične adaptacije. Na remiksima su radili Johannes Brecht i Andre sa svojim drugim aliasom – Acoustronic i stvorili izdanje sa muzikom za različite prilike.

Originalna traka je sa svojim bumpy low tomovima ipak najživlja i najđuskavija od sve četiri trake. Jako jednostavan arpregiator duž cele trake podložan je brojnim promenama što svakako drži densersku pažnju, u kombinaciji sa masnim gruvom koji se nešto kasnije pojavljuje izazvaće vrlo nagle pokrete. Vokalni inserti su tu za dodatnu bajkovitost i romantiku, dok preplitanje sitnih hatova i oštrih perkusija čine ritam još potpunijim.

Na prvom remiksu radio je jedan od artista koji je svoj breakthrough doživeo prethodne godine, izdavajući na etiketama poput Poker Flat i Diynamic. Johannes Brecht je svojom fuzijom jazzy house-a i eksperimentalne elektronike na svojstven način traku adaptirao idealno za proleće koje nam stiže. Sa jako laganim sintovima odsviranih paralelno sa sub bas linijom doneo je radosne note, dok je nešto pozadinskijim klavirom zadržao deo apstrakcije koju sa sobom nosi originalna kompozicija. Kasnije čujemo i kombinovanje sa gudačkim instrumentima što se sve ređe čuje. Bravo za kreativnost, vrlo unikatno delo!

Za preostale dve verzije bio je zadužen Andreov alter ego Acoustronic. Kako u instrumentalnoj, tako i u vokalnom miksu, uz pojedine uživo odsvirane instrumentalne delove, donešena je najmelanholičnija muzika. Sa gitarom i bajkovitim chime-ovima, vrlo masnom bas linijom, ove dve trake mogu biti soundtrack za najlepše trenutke vaše zaljubljenosti!

Prelepo izdanje, zaista, ultra kvalitetno kao i sve ostalo sa ove etikete koju uvek vrlo rado preporučujemo našim čitaocima. 7. mart je datum kada će se ovaj EP naći u prodaji kako u digitalnom formatu tako i na vinilu što biste definitivno trebali jedva da iščekujete ukoliko ste ljubitelj mekanog tech/deep house zvuka kakav je aktuelan na OFF Recordings-u.