Foto: Milan Lukić

Dubfire: Sinoć smo u Barutani igrali drugačije

Dubfire je u okviru turneje kojom proslavlja deset godina karijere sinoć ponovo posetio Beograd koji je među prvima na svetu imao prilike da čuje šta to može novi Model 1 mikser Richie Hawtin-ove dugoočekivane PlayDifferently serije.

Dočekala nas je lagana kiša i lagani warm up b2b set Luke Vukovića i Ivana Radojevića. Ljudi su dolazili i pridruživali se našem antidodolskom plesu koji je oterao kišu do kraja večeri. U pola dva, po nekima prerano po nekima u pravo vreme, nastupio je Dubfire. Krenuo je mameći nas lagano, ali je odmah ubacio u petu brzinu svetosti i tako nas vozio do kraja, ako izuzmemo par zastoja iz tehničkih razloga. Ne brinite, stiže novi kabl.

Da l’ je od kiše ili čega već sistem je padao minimum desetak puta, ali nije odustajao. Svaki put kada bi nastavio bilo je kao da nije ni stajao, muzika te odmah vraćala na to futurističko sedmo nebo gde osećaš muziku na tri fronta, bilo je kao elektronski kanon.

Da li je to novi mikser ili je Ali Shirazinia (Dubfire) jednostavno virtuoz, u svakom slučaju smo sinoć imali prilike da čujemo nešto novo. Između ostalog čuli smo i Sudo – Sensation sa njegove SCI+TEC etikete.

Ilija Djoković nastavio je u nešto tvrđem stilu. Jutro u Barutani dočekali smo sa rečima ‘White thing, mega, mega‘ uz trenutno aktuelni hit remiks domaćeg producenta Andrew Mellera pesme Born Slippy grupe Underworld a svakako bilo lepo čuti Coyu & Ramiro Lopez – That’s Not Happening. U pet je dek iskusno preuzeo Marko Milosavljević i zatvorio.

Foto: Milan LukićDSC_0046 DSC_0073-2 DSC_0078 DSC_0107-2 DSC_0113 DSC_0114 DSC_0116 DSC_0183 DSC_0187 DSC_0197 DSC_0191