Intervju: Daniel Avery

Britanski didžej i producent Daniel Avery, najveća londonska tehno zvezda i neprikosnoveni  producent poznat po uzbudljivim albumima, u subotu 6. aprila nastupa zajedno sa Tijanom T u klubu Drugstore. Bila je to odlična prilika da mu pošaljemo par pitanja pred uzbudljiv nastup koji nas očekuje ovog vikenda u beogradskoj tehno katedrali.

Zdravo Daniele, odakle nam pišeš trenutno i šta se novo dešava kod tebe?  

Zdravo, trenutno sam na putu iz Londona u Mančester. Dobro je vratiti se na put nakon kratkog perioda tokom koga sam bio odsutan ali sam bio i zauzet. The Song For Alpha: B-Sides & Remixes ploča izlazi ove nedelje, upravo sam završio muziku za izlozbu nazvanu Falling Light i postoji još jedan projekat o albumu. Više vesti o tome uskoto.

U beogradu nastupaš zajedno sa Tijanom T. Da li si imao prilike da je slušaš ranije uživo?

Volim Tijaninu energiju i ono što ona predstavlja. Poseduje magnetski kvalitet. Veoma se radujem predstojećoj večeri.

Kako na sceni prolaze umetnici koji su ‘Quiet person in a loud business’?

Nemam pojma, da budem iskren. Sve što znam je da scena nagradjuje osobe sa velikim ustima, ali mene takvi tipovi nikada nisu zanimali. Uvek su me privlačili oni tiši. Čudno je kako jaka mišljena postaju lukrativ na našoj sceni. Koga briga šta svako misli o bilo čemu sve vreme. Sve što možemo da uradimo je da nadjemo mračni kutak i da nastavimo da plešemo.

U petak izlazi tvoj remiks album koji potpisuje niz jako interesantnih imena kao što su Surgeon, Giant Swant, Patrick Russe, Luke Slater i drugi. Da li si očekvao da remiksi zvuče baš tako kada si ih čuo?

Nemam očekivanja ali volim svaki rezultat. Volim da čujem potpunu interpretaciju trake nekog producenta. Želim da čujem njihovu pozadinu i uticaje da naprave nešto novo. Neverovatno sam srećan sa listom artista koji su učestvovali u projektu. Za mene je to lista iz snova.

Postoji veliko interesovanje za vašn nastup u Beogradu. Šta može publika da očekuje od tebe u subotu, kakav nam set spremaš?

Muzika koja će vam podići srce i pojesti duh.