Intervju: Charlotte de Witte

Charlotte de Witte svakako je ostavila snažan utisak kada je zakoračila na svetsku techno scenu. Rezident uvek rasprodatih KNTXT večeri u belgijskom klubu Fuse prvi put nastupa u Srbiji na ovogodišnjem Exit Festivalu. Charlotte je nešto više o svojim očekivanjima, kao i planovima za naredni period otkrila u našem razgovoru, a njenu poruku fanovima u Srbiji, kao i onima koji će se naći na Exitu čitate u nastavku.

 

Zdravo Charlotte, za početak reci mi gde se nalaziš trenutno i gde si nastupala prethodnih dana?

Trenutno putujem Eurostar železničkom linijom za London. Danas je utorak i imam nekoliko sastanaka tamo. U stvari, bila sam u Londonu pre nekoliko nedelja, imala sam live session u DJ Mag HQ a nakon toga na prvoj Junction 2 žurci, koja je uvod u festival koji se održava 10. juna. Sjajno sam se provela i veoma sam srećno što se tamo vraćam.

 

Nakon Voices Of The Ancient EP naredno izdanje izdaješ za Sleaze. Stekli smo uvid u ono što nas očekuje u tvojim setovima, posebno kada je traka „I’ll See You Tonight“ u pitanju. Kako bi ti opisala zvuk na predstojećem izdanju i šta nam možeš o njemu otkriti?

Mislim da moje izdanje za Sleaze Records deli istu atmosferu kao ono za Mary Go Wild. To je kompleksni, funkcionalni techno i sadrži vokale. Volim da radim sa vokalima. To je nešto što traci daje drugu dimenziju i na neki način je čini jedinstvenom.

 

Radiš i na novom izdanju za Mary Go Wild, da li je previše rano pitati za detalje?

Haha jeste, žao mi je, ali jeste. Izdanje je planirano tek nakon leta tako i da mogu da ti kažem detalje, trenutno ih u ovoj fazi i nema baš puno. Inače, veoma se radujem izdanju. Ceo Mary Go Wild tim je neverovatno ljubazan i Alex, vlasnik lejbla, i ja smo postali dobri prijatelji.

 

Napeto leto je pred tobom, nastupaš na Oasis Festivalu u Marakešu, zatim Rock Werchter, Tomorrowlandu, i naravno Exitu u Novom Sadu. Kakva su tvoja očekivanja od prvog nastupa u Srbiji?

Zaista se veoma radujem svom nastupu tamo! Nikada nisam bila u Srbiji, što je samo po sebi uzbudljivo. I mislim, to je Exit Festival. Taj festival ima veliku reputaciju i da puštam tamo je nešto što se nalazili visoko na mojoj listi želja. Počastvovana sam što ću puštati tamo na Fuse stejdžu, što je zaista kul jer ću biti okružena prijateljima. Biće zabavno!

 

Rezident si Fuse Cluba i puštaš na Fuse večeri, pa šta publika može da očekuje da čuje?

Pa, to je Fuse stejdž tako da mogu da očekuju ozbiljan techno tretman.

Nakon što je tvoje ime objavljeno na listi izvodjača primetila sam da imaš puno fanova u Srbiji, imaš li možda neku poruku za njih?

To je zaista smešno pošto nisam znala da imam toliko fanova tamo. Nikada nisam bila u Srbiji tako da ne znam šta da očekujem. Radujem se svom nastupu i naravno, nadam se da ću videti što više lica u publici.

 

Ovog leta debituješ na Ibici, čemu se najviše raduješ?

Da, uskoro prvi put nastupam na Ibici i jedva čekam da se to dogodi. Prvi nastup će biti par dana nakon Exita, tako da me očekuju uzbudljivi dani. Trenutno tražim još neke datume na Ibici takodje. Biću na Ibici puno ove godine, čak i ako ne budem imala nastupe. Letim tamo krajem meseca i radujem se klabingu i uživanju na prelepim plažama.

 

Reci nam nešto o svojoj emisiji na Studio Brussel. Budući da se radi o radio stanici sa nacionalnom frekfencijom kako biraš trake koje ćeš predstaviti publici?

Studio Brussel mi je dao carte blanche. Tako da mogu da radim šta god želim sa emisijom, i zahvalna sam im na tome. Provodim sate i sate listajući Beatport i slušajući promo izdanja. Veliki je izazov za mene tragati za novim, dobrim trakama svake nedelje, ali ima puno prednosti. Vodjenje ove emisije me je puno naučilo o didžejingu i setovima.

 

Šta možemo da očekujemo od tebe u narednom periodu?

Moj sledeći EP “Wisdom” izlazi u junu i na njemu se nalaze četiri originala: Wisdom, I’ll See You Tonight, Sending Them i Maelstrom. Radim remiks koji će sledećeg meseca izaći za Turbo Recordings, kao i još dva EP izdanja nakon leta. Kada su gigovi u pitanju, festivalska sezona izgleda sjajno, nastupaću svuda po svetu nakon leta, imam nastupe u Severnoj, Centralnoj i Južnoj Americi, u Australiji i na Novom Zelandu, Aziji i Evropi naravno. Nema potrebe da pričam koliko sam uzbudjena i jedva čekam da sve postane realnost.

 

Hvala na izdvojenom vremenu, Charlotte!

Hvala puno na pozivu! Nadam se da se vidimo na NSNS x Fuse Stage!