Letnji hitovi! 10 traka koje su obeležile ovo leto!

Na kraju letnje sezone sumiramo utiske i prisećamo se traka koje smo slušali ovog leta, barem malo više nego ostale. Možemo li za njih reći da su prave himne ovog leta? Poslušajte u nastavku.

1. Adam Beyer & Bart Skils – Your Mind – Drumcode

Verovatno da ne postoji niko od vas ko je ovog leta bio na nekoj ‘tehno’ žurci a da nije naleteo na zarazni hit sa Drumcode etikete. Ako vam i dalje odzvanja u glavi posle ponovnog i ponovnog slušanja, ne brinite, neće prestati ni narednih dana. Traka se sluša na „ripitu“ do besvesti ili sve dok ne dosadi i vama i vašim ukućanima, a za par dana nakon toga sve ponoviti iz početka…

2. Dj Koze – Pick Up 

DJ Koze je definitivno novim albumom dokazao koliki je genije. Pick Up je traka koja se vrtela neprestano ovog leta, posebno na Ibici. Da li se francuski haus zvuk vraća na velika vrata? Videćemo.

3. Krystal Klear – Neutron Dance

Neutron Dance, pored toga što je jedna od najzaraznijih traka koje ste ikada čuli, odiše i posebnom energijom koja iz vas luči previše hormona sreće. Ako ste bili na Exit-u (no sleep) ili Lovefest-u ovu zaraznu stvar niste mogli da propustite. Na kraju, nikako ne propustite verziju koju je uradio Gerd Janson, snimljenu u saradnji sa live bendom.

4. Energy 52 – Cafe Del Mar (Tale Of Us Renaissance Remix)

Edit kultnog klasika od strane Tale of us ovog leta je ponovo u prvi plan stavio trens himnu upakovanu u nešto drugačije ruho. Kraljevi big room traka punih emocija vratili su nas u 1996. kada je ova bomba po prvi put dizala prašinu na dansfloru.

5. Peggy Gou – ‘It Makes You Forget (Itgehane)’

Šarmantna Korejka Peggy Gou početkom ove godine lansirala je album na kome se našla, sada već čuvena, ‘It Makes You Forget’. Nakon toga, njena karijera kreće uzlaznom putanjom u nepovratnom pravcu, i uz obaveznu etiketu zvezde u uspunu, kako i dolikuje. Koliki je traka doživela komercijalni uspeh možda najbolje potvrdjuje i to da se našla na zvaničnom saundtreku koju ćete slušati dok igrate FIFA 19 sa svojim drugarima.

6. Solomun – Dre

Već smo navikli da Solomun-ove trake osvajaju čartove i gotovo svaka postane svojevrsni hit. Ovog leta ‘Dre’ je ponela tu laskavu titulu. Traka dolazi sa EP a ‘Customer is King’, specijalno pravljen materijal za novo GTA Online izdanje koje zaslužuje jedan ovakav hit.

7. Three Drives – Greece 2000 (Original Mix)

Jutro na areni, bliži se kraj seta Tale of Us, a oni puštaju ni manje ni više nego ovaj kultni klasik. Svako ko se u tom trenutku našao u epicentru prašine zna kako se dobro osećao…

8. Fisher – Losing It

Ova traka je, zapravo, jedina sa liste koja nam se i nije nešto dopala, ali da je ovog leta drmala podijume širom sveta niko joj ne može osporiti.

9. Bicep – Opal (Four Tet Remix)

Još jedna predivna numera koju je Four Tet uspeo da učini još boljom. Bilo je lepo čuti je na afteru u sinergiji sa pogledom na more uz prve zrake sunca na najpoznatijem balearskom ostvrvu.

10. Andrew Meller – Born Slippy (Reincarnation Mix)

Naravno, na kraju ne možemo a da ne spomenemo reinkarnaciju legendarne Born Slippy koji je uradio Andrew Meller. Ovaj edit doživeo neverovatan globalni uspeh i pored prvog mesta na beatport zvaničnoj listi traka se mogla bukvalno čuti svake nedelje na podijumu najpoznatijih svetskih klubova i festivala.