Lag: 2019. ću pamtiti po…

Događaj godine?

Znam da nisam objektivan, ali ako je merilo ivent na kom sam uživao – onda definitivno letnja žurka koju je organizovala Music From Space ekipa. Odpevao sam b2b set sa svojim drugarom UVB-om, čuo Suncicu aka Insolate kako radi svoju stvar i nagledao se divnih i nasmejanih ljudi. Hvala momci za iskustvo!

Festival godine?

Kao i svake godine – Exit. Jedini festival na kom svake godine imam priliku da čujem nešto što nije baš apsolutni penal koji sam čuo već 300 puta, i na tome mu hvala.

Klub godine?

Tunel u NS-u, Dragstor u Beogradu. Iz očiglednih razloga.

DJ godine?

Meni je, kao i svake druge, DJ Pete DJ godine. Sjajan DJ, kako tehnički tako i muzički.

Traka godine?

Loco Dice – We’re Alive (Truncate Remix)

Digne atmosferu za osetno mnogo svaki put kada je pustim.

Album godine?

Planetary Assault Systems – Straight Shooting. Apsolutno pranje od tehna. Napuštao sam se ovoga u 2019. do te mere da razmišljam da već penzionišem neke trake iz seta.

Di-džej set godine?

Unbalance @ Propaganda Moscow

Retko ovih dana naidjem na DJ-a koji nije ono što smo pre zvali „winamp DJ“, a što se danas stavlja u kategoriju „selektor“. Naići na DJ-a koji osetno ima svoj stil i koji sa lakocom koristi postojeće numere da iskroji nešto svoje postalo je baš teško čuti danas, gde god da živite. Imao sam tu sreću da čujem Unbalance-a posle svog nastupa u Moskvi i to je ostavilo dosta jak utisak na mene. Mogu ga porediti sa Xavijem recimo, s tim što je oštriji i tvrdji od mog beogradskog drugara.

“Live“ nastup godine?

Kao i prethodnih x godina – KiNK. Lajv ektovi uglavnom ograniče ljude i stvari koje mogu da rade u studiju svedu na neki minimum. Sa Kinkom se čini da je obrnuto – lajv ga oslobada stega koje studio stavlja na njega. Jedini koji može da mu iole prismrdi jeste Tim Exile kog sam imao zadovoljstvo da vidim na Exitu pre nekoliko godina.

Gedžet godine?

Od stvari koje nemam, a želim ih i da su izašli su ove godine – Minilogue XD definitivno. Analogna sprava sa VST sposobnostima u sebi (tj. ima third-party effekte koji se mogu aplicirati na njen zvuk).

Od uredaja koje sam dodao u studio ove godine – rekao bih da su u pitanju ili pregršt Bossovih 12-bitnih Micro Series effekata iz 80ih, ili Mackiev-a legendarna CR1604 mikseta (dakle edicija pre VLZ serije) koju sam posle jedno 4-5 godina vijanja konačno nahvatao. Prelepota jedna od overdrive distorzije na svakom kanalu.