Volvox: Esid spektakl 1. juna u Drugstore Gardenu

Iznenađenje koje je čuvano do poslednjeg trenutka, dominantna sila bruklinske andergraund scene Volvox (Discwoman) nastupiće u Drugstore bašti već 1. juna.

Ariana (njeno pravo ime) ključna je figura za razvoj scene elektronske muzike u Bostonu od 2007. do 2010. godine. Nakon toga, 2011. godine vratila se u Njujork, gde je i rođena. Trenutno ima rezidenturu u klubu Jack Dept. NYC, gde producira esid haus žurke predstavljajući čitavu američku scenu.

Pored njene biografije, njeni nedavni nastupi na međunarodnim događajima poput Øya Festivala u Norveškoj ili Intonal Festivala u Švedskoj potvrđuju njeno esid opredeljenje. Tako na Resident Advisor-u opisuju njene nastupe kao intenzivne esid selekcije ili kao znalački tempirane setove uzdižućeg tehna i režećeg esida.

Našem klupskom okruženju možda najbliskiji Arianin (Volvox) nastup desio se u Londonu, gde je u Corsica studijima delila mesto u programu sa Tijanom T. Na Resident Advisor-u njen nastup opisuju slikovito: basevi su govorili umesto nje, u spoju sa intenzivnim kikovima i spretnim esid uplivima, dovodeći do razarajućeg efekta.

Ne deluje kao vrsta zvuka koja je strana za Drugstore, ali svakako nesvakidašnje osveženje od strane producentkinje koja, poput Tijane T, skreće pažnju na dobar položaj ženskog talenta u elektronskoj muzici.

Volvox će u Beogradu nastupiti u petak 1. juna u Drugstore bašti, uz još tri imena. To će biti Dr. Joseph (Skew-Whiff/Backdrop) iz Engleske sličnog žanrovskog opedeljenja, te domaći Vitanov (YES, Beyond House) i Neutron (Waxx Traxx).