Remiksovana traka koja je proslavila Sven Vätha

Ne preterujemo kada kažemo da dance muzika ne bi bila ono što jeste da nije Sven  Väth-a. Takodje, Sven možda ne bi bio živa legenda da nije njegovog pop hita „Electrica Salsa“ iz 80-ih.

Numera „Electrica Salsa“ se prodala u milion kopija učinivši tadašnjeg dvadesetjednogodišnjeg Svena pop zvezdom preko noći.

Trideset godina nakon što je prvi put ugledala svetlost dana, „Electrica Salsa“ je sada remiksovana od strane Roman Flügel-a i Henrik Schwarz-a.

Sven je na svom SoundCloudu podelio ove prerade dodavši kako je nastao originalni hit:

Michael i Luca su bili majstori što se tiče tehničke opreme, zaduženi za mikser i magnetofon na kojem smo snimali vrhunske trake“ kaže Sven, nekadašnji član OFF-a. „Ja sam smišljao ideje za pesme i bio zadužen za groove i dobro raspoloženje u studiju“ dodaje.

Što se tiče izbora remiksova Sven kaže „Roman Flügel je moj prijatelj i uveženi kolega, a i napravio je zaista dobru preradu trake. Ubedjen sam da će se mnogi prijatno iznenaditi kada čuju je čuju. S druge strane, Henrik Schwarz je uradio nešto moderniju verziju sa latin bassom.“

U nastavku poslušajte preview cele kompilacije:

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/playlists/235953907″ params=“auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Izvor: PulseRadio