Teklife Belgrade: DJ Taye u klubu Drugstore

Footwork inovator, DJ Rashad, tragično je preminuo prošle godine, a njegovo nasledje “Teklife“, nastavilo je da postoji zahvaljujući sjajnim DJevima i producentima iz ovog kolektiva medju kojima je najmladji DJ Taye, koji će nastupiti ove subote, 6. juna u klubu Drugstore.

Dante Sanders, poznatiji kao DJ Taye priducirao je i izdao je do sada nekoliko albuma i nekoliko EPa. Bavi se produkcijom od svoje 12. godine a DJingom od 15. Taye se zvanično pridružio Ghettotekz-u, koji je kasnije reformisan u  Teklife u oktobru 2010. godine.11116579_923101794400320_4965747391478896996_o

Njegov trud razlog je uspeha koji je stekao relativno brzo ako se uzme u obzir da je najmladji član Teklife kolektiva. DJ Taye je svetski priznati producent, dok su neke od njegovih najzapaženijih traka Get Em Up i „Bombaklot„, nastale u saradnji sa DJ Earl-om i  DJ Rashad-om, i koje će se naći na kompilaciji Kode9 koju će izdati Hyperdub.

https://www.youtube.com/watch?v=39jscnxXuN8

DJ Taye i njegov rad predstavljaju nastavak i budućnost čikaškog footwork zvuka. Njegova muzika govori sama za sebe, stalni je output energije koju Taye stvara unutar muzike koja pokreće svet prema njegovom jedinstvenom zvuku.

Zajedno sa DJ Taye, 6. juna u klubu Drugstore nastupaju i članovi Mystic Stylez kolektiva,  Feloneezy, Jackie Dagger, Phillie P i Kanbo. 

Više informacija možete pronaći ovde.