Svemirski trio Above & Beyond po prvi put u Zagrebu

Zagreb će i ove godine biti domaćin jednom od najvećih elektroničkih glazbenih događaja u regiji – LMF festivalu. Festival je poznat po svojoj raznolikosti izvođača te privlači veliki broj ljubitelja elektroničke glazbe iz cijelog svijeta. Ove godine u novom ruhu s još više atrakcija dovodi i potpuno nove izvođače, kako bi svojim posjetiteljima pružili iskustvo za pamćenje u svakom smislu.

Jedno od iznenađenja festivala je nastup poznatog tria Above & Beyond, koji će prvi put zapaliti pozornicu Zagreba. Ovaj trio sastavljen je od trojice talentiranih glazbenika: Paava Siljamakijaiz Finske, Jona Granta iz Engleske i Tonyja McGuinessa iz Irske. A njihov hit „Buzz“ čak je osvojio i svemir – milijarder Sir Richard Branson odabrao je upravo tu pjesmu za lansiranje u orbitu prilikom svog leta na raketi Virgin Galactics Spaceship2.Također imaju i svoj radio show „Group Therapy Radio“, koji svakog petka privlači milijune slušatelja diljem svijeta.

Njihovo zajedničko glazbeno putovanje traje preko 20 godina, a njihov utjecaj na svjetsku elektroničku scenu je neizmjerno velik. Above & Beyond su poznati kao vrhunski producenti glazbe i DJ-i. Njihova suradnja s glazbenim velikanima poput Madonne i Radioheada, čije su hitove remiksirali, svrstava ih među najcjenjenije i najtraženije umjetnike elektroničke glazbe.

Karijera legendarnog tria obilježena je brojnim uspjesima i priznanjima. Čak dva puta bili su nominirani za prestižnu glazbenu nagradu Grammy za pjesme „Northern Soul“ s Richardom Bedfordom i „We’re All We Need“ s Zoë Johnston. Njihov rad je hvaljen od strane medija i kritičara diljem svijeta. Renomirani britanski glazbeni časopis Q Magazine opisao ih je kao „najveći kultni bend na svijetu“.

Above & Beyond su izuzetno traženi izvođači koji su rasprodali koncerte na najprestižnijim svjetskim pozornicama poput:Madison Square Gardena u New Yorku, The Hollywood Bowla, Sydney Opera Housea i mnogih drugih. Ove godine za njihov nastup ne morate daleko putovati, a neupitno je da će prirediti apsolutni spektakl i na pozornici LMF-a.

Njihov dolazak na LMF festival u Zagrebu bit će nezaboravan trenutak za sve ljubitelje elektroničke glazbe. Svi koji ćeprisustvovati njihovom nastupu imati će priliku doživjeti magičnu atmosferu koju samo Above&Beyond mogu stvoriti.

Već treću godinu za redom LMF Festival nam donosi iskustvo za pamćenje, a cijela produkcija je u rangu sa svim velikim svjetskim festivalima. Above&Beyond, Adam Beyer,  Artbat,John Summit, Camelphat, Anfisa Letyago, samo su dio velikana elektroničke scene, koji će predvoditi treće izdanje LMF festivala, od 15.-17. lipnja na Jarunu. Popis svih izvođača koji ćeod 15.-17.06.2023. rasplesati publiku na najvećem zagrebačkom open air festivalu pogledajte ovdje.

Ulaznice za nadolazeće spektakularno izdanje LMF-a možete nabaviti na https://lmffestival.com/