Sutra počinje Central Dance Event novogodišnji maraton elektronske muzike – stižu Anfisa Letyago, Denis Sulta, Pan-Pot, Sama’ Abdulhadi i mnogi drugi

Jubilarno deseto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona elektronske muzike počinje sutra i trajaće do nedelje 2. januara u velikom Hangaru u Luci Beograd (Žorža Klemansoa 37), kada će nastupiti zvezde globalne elektronske scene – Anfisa Letyago, Denis Sulta, Pan-Pot, Paco Osuna, Recondite live i Sama’ Abdulhadi. Njima će se pridružiti i najtraženiji regionalni izvođači Coeus, Ilija Djokovic i Joma Maja, kao i mlade nade lokalne DJ scene Dakman, Lanna i Zira. Maratonski muzički program upotpuniće i afteri koji će biti održani u Hangaru Stage 3, uz muzičku selekciju Floodera, Marka Vukovića, Bokee-ja, Laga, Nemaxa, Nexie-ja i Bake.

Ulazi na Central Dance Event zvanično će biti otvoreni sutra u 23 časa, a za intro prve večeri novogodišnjeg maratona biće zadužen Dakman, pobednik trećeg izdanja Let’s Mix It DJ takmičenja. Nakon njega, na bini će se naći berlinski dvojac Pan-Pot, jedni od najboljih producenata i DJ-eva koji već skoro dve decenije dominiraju globalnom elektronskom scenom, a čiji se energični setovi sofisticirano kreću između techo i house žanrova. Za nastavak muzičkog programa pobrinuće se veteran techno scene Paco Osuna, prepoznatljiv po kombinaciji deep i funky techno zvuka, koji već četvrt veka osvaja plesne podijume širom sveta i u Beograd donosi deo svog NOW HERE koncepta žurki, pravo sa Ibice. Događaj će zatvoriti talentovana regionalna DJ-ica Joma Maja svojim mračnim, seksi i energičnim izborom muzike.

Pan-Pot @ Musée de l’Air et de l’Espace in Paris, France for Cercle https://youtu.be/2j5Ok1rYJHk

Uvertiru za najbolji novogodišnji doček prirediće od 22 časa Zira, finalista ovogodišnjeg Let’s Mix It DJ takmičenja. Zvezda novogodišnje žurke biće jedno od najatraktivnijih i najtraženijih elektronskih imena današnjice – Denis Sulta, koji će u produženom DJ setu zabavljati publiku uz vešto odabranu selekciju house, techno, disco numera. Sultina muzika predstavlja spoj svega što se moglo čuti u house muzici – Chicago, Detroit, disco i acid, sa elementima latina i progressive zvuka, dok njegove trake imaju status modernih klasika. Posle njega, pravo iz Berlina stiže intrigantni techno producent i majstor live nastupa  prepoznatljiv po melanholičnim melodijama – Recondite, koji će još jednom pokazati beogradskog publici zašto ga nazivaju virtuozom introspektivnog techna. Žurku će zatvoriti lokalni muzički talenat sa internacionalnom karijerom Ilija Djokovic, koji važi za predvodnika novog techno talasa.

Denis Sulta @ Cité du Train in Mulhouse, France for Cercle  https://youtu.be/_YnjMEUBuP8

Zvanični after nakon dočeka Nove godine biće održan 1. januara od 5:30 u Hangaru Stage 3 koji se nalazi odmah iza velikog Hangara, a za dobru muziku pobrinuće se beogradska DJ ekipa u sastavu Baka, Nemax i Nexie.

Reprizu Nove godine u velikom Hangaru u 23 časa otvoriće Lanna, finalistkinja prvog Let’s Mix It DJ takmičenja i jedna od najmlađih izvođača na domaćoj sceni. Nakon nje, DJ pult će preuzeti mladi Coeus, lokalni predstavnik uglednog Afterlife lejbla, koji važi za jednog od najboljih producenta i DJ-eva u regionu. Za dobar zvuk i energiju u glavnom terminu biće zadužena italijanska techno zvezda nove generacije Anfisa Letyago, koja se veoma brzo pozicionirala kao jedno od vodećih imena nove generacije izvođača, nakon što je zadobila podršku od strane Carla Coxa, Adama Beyera, Charlotte De Witte, Pan-Pota. Glavni program zatvoriće pionirka palestinske techno scene Sama’ Abdulhadi, koja nosi titulu nezvanične kulturne ambasadorke Palestine u svetu. Sama’ se sa zadovoljstvom vraća u Beograd, da nadmaši sjajan prošlogodišnji nastup, a svoju muziku opisuje kao „berlinski techno“, ali je doživljava „na libanski način“.

Sama’ Abdulhadi @ CDE 2022 D03 NYE Reprise https://youtu.be/rpTMk10ItaY

Central Dance Event muzički maraton zaokružiće zvanični after nakon reprize Nove godine, koji će biti održan 2. januara od 5:30 u Hangaru Stage 3, a za zatvaranje trodnevne žurke biće zaduženi Marko Vuković i Bokee u specijalnom b2b setu, novosadski producent i DJ Lag i dugogodišnji rezident Central Dance Eventa iz Makedonije – Flooder.

Ulaznice za Central Dance Event The Tenth Edition

Poslednji kontingent kompleta ulaznica za Central Dance Event The Tenth Edition je u pretprodaji po ceni od 4690 dinara za parter i 6090 dinara za VIP galeriju. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po ceni od 1790 dinara (parter) i 2290 dinara (VIP) za prvo veče, 2690 dinara (parter) i 3290 dinara (VIP) za doček Nove godine i 2290 dinara (parter) i 2790 dinara (VIP) za reprizu Nove godine.

Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltixa, Ticket Visiona i Gigs Tixa, kao i na njihovim prodajnim mestima. Cene ulaznica na blagajni ispred ulaza u veliki Hangar biće više.

Trodnevni kompleti ulaznica (VIP i regular) za Central Dance Event The Tenth Edition omogućavaju ulaze na glavni program u velikom Hangaru, kao i zvanične aftere u Hangaru Stage 3. Dnevne VIP ulaznice omogućavaju ulaz na glavni program i zvanični after tog dana. Dnevne ulaznice za aftere moguće je kupiti i na samom ulazu u Hangar Stage 3.

Zamena trodnevnih kompleta ulaznica (VIP i regular), kao i dnevnih VIP ulaznica obavljaće se ispred ulaza u veliki Hangar, u petak 30. decembra od 23 časa, u subotu 31. decembra od 22 časa, a u nedelju 1. januara od 23 časa.