Šta nam Kolsch sprema za 2015.?

Čuveni danski producent i DJ Kölsch izbacio je novi EP za njegovu matičnu etiketu Kompakt i njime najavio izlazak novog albuma.

Rune Relly, poznatiji po svom alijasu koje nosi i posebna vrsta piva koje se toči u Kelnu – Kölsch – izbacio je novi EP za etiketu uz koju je pravo svoje prve korake u elektronskoj produkciji – KOMPAKT. Do sada, ovaj umetnik je imao odlične odnose sa kelnskom etiketom zbog čega ne čudi što je Speicher 84 njihov peti zajednički poduhvat po redu.

Rune Relly prve korake napravio je u house muzici davne 1995. godine kada je sa nekoliko svojih traka kupio svetsku publiku ali se tek ulaskom u novi milenijum preorijentisao na stvaranje underground zvuka. Pre nepune dve godine, Kölsch je za Kompakt etiketu izbacio svoj prvi album pod naslovom ’1977’, koji je naišao na široku podršku u dance muzici, probio njegovo ime na naslovnice svetskih magazina ali i hitovima kao što su ’Opa’, ’Der Alte’ ili ’All That Matters’ pomerio granice produkcije muzike.

Rune je iskoristio 20. april kao priliku za izbacivanje novog EP-a kao i za najavu novog albuma koji izlazi do kraja 2015. godine i koji će nositi naziv ’1983’. Ostale detalje, ovaj umetnik zadržao je za sebe, ostavivši publiku punu iščekivanja i sa ušima ispunjenim zvucima njegova dva nova singla.