Robert Lippok 28. juna u klubu Drugstore

Nemački muzičar i vizuelni umetnik Robert Lippok nastupiće uživo u klubu Drugstore u četvrtak 28 juna, s početkom u 21h. Predstaviće svoju novu ploču Applied Autonomy, izdvojenu kao album meseca od strane Mixmag UK.

Robert Lippok rođen je u Berlinu, gde je studirao scenski dizajn. Danas radi kao muzičar, vizuelni umetnik i scenski dizajner u Berlinu. Važno je spomenuti njegovo članstvo u kolektivima poput 4DSOUND Budapest zaslužnog za osnivanje Spatial Sound Institute, te članstvo u posebnom ogranku berlinskog Univerziteta umetnosti, Institut für Raumexperimente. Predavač je takođe u Berlinu, u sklopu Clive Davis Institute of Recorded Music.

Posebna zanimljivost je da Robert Lippok u Beograd dolazi povodom jednonedeljne rezidenture u Elektronskom studiju Radio Beograda. Tamo će imati priliku da radi na jednom od najnaprednijih sintesajzera zvuka ikada sklopljenim, a radi se o EMS SYNTHI 100.

Lokalnu podršku inspirativnom Lippokovom setu pružiće Svetlana Maraš provodom kroz raskršće eksperimentalne muzike, umetnosti zvuka i novih medija. Kӣr će kao rezident kluba publici predstaviti još jedan živi set, kao i Jan Nemeček. Pridružiće im se i Andria, kao novo ime domaće eksperimentalne scene svakako bitno spominjanja.

Ovaj celovečernji program sa Robertom Lippokom 28. juna 2018. počinje u 21h na poznatoj lokaciji kluba Drugstore, Bulevar despota Stefana 115. Događaj je podržan od strane Goethe-Institut Belgrad.

Program za poslednju nedelju juna:

Program za poslednju nedelju juna:

  1. jun > Support. Don’t Punish
  2. jun > Robert Lippok at Drugstore Garden
  3. jun > Thomas Skjærstad, Kristina Lalić & Sugar Lobby
  4. jun > FAM w Rndmslv @Drugstore / 30.06.2k18