Repriza Nove godine uz svetske techno DJ zvezde Anfisu Letyago i Samu’ Abdulhadi

Za reprizu Nove godine i zatvaranje jubilarnog desetog izdanja Central Dance Eventa, novogodišnjeg maratona elektronske muzike, u Hangaru Luke Beograd, zadužene su mlada italijanska techno zvezda nove generacije Anfisa Letyago i pionirka palestinske techno scene Sama’ Abdulhadi, koja se sa zadovoljstvom vraća u Beograd, da nadmaši sjajan prošlogodišnji nastup, kada je očarana našom kulturom i zabavom produžila svoj boravak u srpskoj prestonici. Njima će se pridružiti mladi Coeus, lokalni predstavnik uglednog Afterlife lejbla, koji važi za jednog od najboljih producenta i DJ-eva u regionu, kao i Lanna, finalistkinja prvog Let’s Mix It DJ takmičenja i jedna od najmlađih izvođača na domaćoj sceni.

CDE 2022 Repriza Nove godine uz Samu’ Abdulhadi aftermovie https://youtu.be/rpTMk10ItaY

Anfisa Letyago veoma brzo se pozicionirala kao jedno od vodećih imena nove generacije izvođača, nakon što je zadobila podršku od strane Carla Coxa, Adama Beyera, Charlotte De Witte, Pan-Pota. Svoju muziku objavljuje za Coxov lejbl Intec, Kompakt, Rekids, Drumcode i Deutsche Gramophon. Prošle godine je pokrenula izdavačku kuću N:S:DA, objavivši dva EP-ja „Listen“ i „Nisida“, koje su kasnije remiksovali producenti poput Chrisa Liebinga, Calibera, Seinfelda, Rusha, Michaela Mayera, Adiel i Tennisa. Početkom godine Anfisa Letyago je remiksovala čuvenu Moby-jevu pesmu „Go“ koja drži prvu poziciju na Beatportu, kada je reč o njenim singlovima. Ova godina donela joj je i naslovnicu Mixmaga, učešće na BBC Radio 1 Residency i Mixmagov Lab LDN set.

Anfisa Letyago sa sobom nosi techno uticaj svoje rodne zemlje, a njeno ime nezaobilazan je deo programa svih velikih internacionalnih festivala i događaja, kao što su Ultra, Tomorrowland, Parklife, Rakastella, Sonar, Printworks. Specifičan groovy techno zvuk koji donosi, često je prošaran drugim žanrovima, te joj se setovi kreću kroz dijapazon muzike: techno, melodic deep house i suptilniji i autentičniji zvuk.

Anfisa Letyago at Saluting Battery, in Malta for Cercle https://youtu.be/RJaV5BX-xpE

Palestinska tehno kraljica Sama’ Abdulhadi pozicionirala je svoju zemlju na svetskoj muzičoj mapi, te sa ponosom nosi titulu nezvanične kulturne ambasadorke Palestine u svetu. Uspon Same’ Abdulhadi na poziciju jedne od prvih palestinskih DJ-eva koji su se probili na svetsku scenu vuče korene iz Bejruta, gde se istakla kao član rastuće lokalne techno scene. Godine provedene u libanskoj prestonici razvile su kod nje jedinstvenu muzičku estetiku i obrazovale je u pogledu tehnike miksanja ploča i formiranja setova. Svoju muziku opisuje kao „berlinski techno“, ali je doživljava „na libanski način“.

Njen Boiler Room set, koji broji više od 10 miliona pregleda na YouTube-u doneo joj je globalnu popularnost i čak 40 bukinga za samo jedan dan, ali i prikazao njen talenat široj zajednici elektronske muzike. Samino ime steklo je veliko međunarodno priznanje zbog njenog pozitivnog pristupa pokušajima da promoviše pokret elektronske muzike na Bliskom Istoku, dok rezidencija na Beatportu pomaže otkrivanju skrivenih muzičkih talenata na potezu od Egipta do Irana.

Jubilarno deseto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg maratona elektronske muzike biće održano od 30. decembra do 1. januara u Velikom hangaru u Luci Beograd, uz nastupe zvezda globalne elektronske scene – Anfisu Letyago, Denisa Sultu, Pan-Pot, Paco Osunu, Recondite live i Samu’ Abdulhadi i jako regionalnu podršku. Maratonski muzički program upotpuniće i Central Dance Event After Parties, koji će biti održani u Hangaru Stage 3 nakon završetka glavnog programa.

Veoma ograničen broj kompleta ulaznica za Central Dance Event The Tenth Edition je u prodaji po promo ceni od 4690 dinara za parter i 6090 dinara za VIP galeriju. U prodaji su i jednodnevne ulaznice po ceni od 1790 dinara (parter) i 2290 dinara (VIP) za prvo veče, 2490 dinara (parter) i 3090 dinara (VIP) za doček Nove godine i 1790 dinara (parter) i 2290 dinara (VIP) za reprizu Nove godine. Sve ulaznice mogu se kupiti onlajn putem Cooltixa, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa.