Ovaj čovek planira da 24 sata pleše ispred fabrica

Londonski klub Fabric je počeo svoju kampanju protiv oduzete licence, a jedan posvećeni rejver je odlučio da pomogne na svoj način.

Nakon što je pre dve nedelje najavljeno da će fabric biti definitivno zatvoren, Tim Griffith je napravio plan da pleše ispred poznatog londonskog kluba 24 sata u znak podrške.

On priznaje da nikad nije ušao u fabric, ali njegova veza sa klabingom je glavni razlog za ovaj potez.

Na njegovoj GoFundMe stranici je napisao: „Za mnoge, klabing je beg iz prizemnog, jednoličnog ‘9 do 5’ života koji živimo. Beg od stvarnosti. Sloboda. Izraz. To se razvilo u sub-kulturu, a ljudi su ponosni što su deo nje. To je nasleđe novog doba. Zajednica. Oduzmite zajednicu i šta nam ostaje? Razjedinjenost. Razlog zbog kojeg sam ja počeo sa klabingom jeste bio da pobegnem. Osećao sam malu, nekad i nikakvu, povezanost sa bilo čim u svetu oko sebe tada, ali sam kroz klabing našao utehu i prihavtanje. Našao sam prijatelje, voleo, slušao, plesao, smejao se, plakao, verovatno i pao nekoliko puta, te usput srušio i par piva, i izrastao u sigurniju verziju sebe, a sve to zahvaljujući ljudima koje sam upoznao. Sve ovo se možda i ne bi desilo da svoj beg nisam našao u klabingu.“

On još uvek nije najavio datum, a kako sam kaže čeka dozvolu od fabrica, koji je otvoren još 1999. godine.