Otvaranje šeste sezone Barutane ovog vikenda

Kultni beogradski letnji klub Barutana ovog vikenda otvara novu sezonu. U petak 10. maja će nastupiti legenda nemačke tehno scene – di-džej i producent Oliver Huntemann, koji će nastupiti sa Ilijom Đokovićem, jednim od lokalnih muzičkih talenata u usponu, koji se nedavno našao na prvoj poziciji Beatport Tehno Top 10 liste najboljih izdanja.

Dan kasnije, u subotu, 11. maja koncert će održati islandska avangardna atrakcija GusGus, poznati majstori plesne elektronike, dok će im domaću podršku pružiti Marko Milosavljević.

„Barutana“, najlepša letnja pozornica ispod bedema Beogradske tvrđave, mesto je na kome su održani neke od najboljih žurki i koncerata. Posle duge pauze, otvorila je vrata 2014. godine i u prethodnih pet sezona imala je niz događaja koji su ostali u sećanju mnogobrojnih posetelaca.

Na sceni „Barutane“ nastupili su mnogi vodeći izvođači elektronske scene, među kojima su i Mark Najt, „Blek kofi“, „Buka šejd“, Ernan Kataneo, Nik Voren, Džon Digvid, Tiga, „Silikon soul“, Dabfri, Daren Emerson, Žil Peterson, Kris Libing, Mis Kitin, Stiv Bag, „Kolektiv Turmštrase“ i Monika Kruz.