Photo: David Molina

Oscar Mulero 29. novembra u klubu Drugstore

Oscar Mulero, španski di-džej i producent, 29. novembra se vraća u veliku sobu kluba Drugstore nakon pet godina. Iste večeri uz Mulera nalaze se i dobro poznati lokalni ambasadori tehno zvuka, Filip Xavi i Speedy.

Oscar Mulero je umetnik čiji se zvuk opisuje se kao pravo oličenje andergraunda, protkanog mračnim i eksperimentalnim elementima. Svako ko iole prati scenu ne može, a da ne zna njegov kultni hit „Anakonda“, kao i izdavačke kuće Pole Group i Warm up. Ova dva labela godinama diktaraju tempo na starom kontinetu, što i ne čudi pošto za njih izdaju imena kao što su Reeko, Jonas Kop, Exium, Lewis Fautzi, Pfirter.

Svako ko sebe smatra poznavaocem tehno muzike zna za njegovo ime. Čak i oni koji ne prate temeljno svetsku muzičku scenu ali idu na žurke, čuli su njegove trake jer se godinama unazad nalaze u setovima kako domaćih tako i inostranih DJeva koji posećuju Beograd. Kao di džej, Oscar Mulero vrlo uspešno hara kako evropskom, tako i svetskom elektronskom scenom čitavih dvadeset godina, a poslednjih deset se kroz brojna izdanja proslavio i kao izuzetno uspešan i talentovan producent, stvarajući snažan, pulsirajući tehno. Kao da sve to nije dovoljno, Mulero je i osnivač i vlasnik dve sjajne i već uveliko etablirane muzičke etikete, WARM UP i Pole Recordings. Izvođači koje promoviše i sa kojima sarađuje su neki od najuspešnijih španskih DJeva, a kroz saradnju sa čuvenim britanskim Perc Trax, Mulerove etikete danas rade i sa imenima svetske scene od kojih su neki već poznati našoj publici: Perc, Surgeon, Jonas Knopp i mnogi drugi.

Sa još par prijatelja je tokom devedesetih vodio i kultni klub Omen u Madridu. Mulero je još davne 1996. rame uz rame sa svojim muzičkim herojima Jeff Millsom, Richie Hawtinom i Laurent Garnierom, prvi put nastupio na tada tek trećem izdanju Sonar festivala, koji je od tada do danas prerastao u jedan od najkvalitetnijih i najmasovnijih događaja ovog tipa na svetu. Oscar Mulero je u međuvremenu postao veliko svetsko ime i jedan od hedlajnera mnogih poznatih festivala i klubova.

Karte za Oscara Mulera nalaze se u pretprodaji na sajtu i prodajnim mestima Tickets.rs po ceni od 890 dinara do 22. novembra, kada će biti povećana na 990, dok će na vratima kluba cena iznositi 1190 dinara.