Nakon osvajanja nagrade za najbolju inovaciju EXIT i NFT-TiX sklopili višegodišnje partnerstvo

Nakon priznanja za najbolju inovaciju na Britanskim festivalskim nagradama, EXIT je sklopio višegodišnju saradnju sa platformom za prodaju ulaznica NFT-TiX za svoje predstojeće festivale i događaje. EXIT, višestruki dobitnik nagrade za najbolji evropski festival, bio je proteklog jula prvi veliki muzički događaj na svetu koji je koristio blockchain tehnologiju za prodaju NFT ulaznica za događaj ove veličine, omogućivši kupovinu ulaznica na ovoj decentralizovanoj tiketing platformi. Upravo taj projekat osvojio je priznanje na Britanskim festivalskim nagradama, a sada je ušao i u uži izbor za nagradu DISRUPTOR na dodeli Ticketing Business Awards, jednoj od najprestižnijih globalnih priznanja na polju tiketinga. Saradnja sklopljena sa NFT-TiX-om uključivaće niz događaja u organizaciji EXIT tima, sa posebnom ponudom za nadolazeći EXIT festival koji će se održati od 6. do 9. jula 2023. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Osim NFT ulaznica EXIT je prošle godine, uz Coachellu, bio prvi veliki festival na svetu koji je lansirao svoju kolekciju NFT-jeva.

Partnerstvo NFT-TiX-a i EXIT festivala je vodeći primer inovativnih rešenja koja su industriji prodaje ulaznica potrebna kako bi zadovoljila zahteve današnjih posetilaca događaja. Za nadolazeće izdanje EXIT festivala osim regularnih NFT ulaznica biće dostupne i izuzetno limitirane NFT ulaznice humanitarnog karaktera koje donose dosad neviđeno ultra VIP iskustvo, čija cena će iznositi 10.000 evra i kojih će biti samo deset u prodaji. Ove propusnice obezbediće fanovima jedinstveno festivalsko iskustvo kao što su lični host na festivalu, meet and greet sa izvođačima, pristup VIP GOLD zonama na Glavnoj bini festivala i Dance Areni, Onstage ulaznica za Dance Arenu, ulazak u Infinite Dance Arena Lounge i VIP Diamond Dance Arene. Pored benefita unutar festivala, kupcima ovakvih ulaznica biće obezbeđen i smeštaj u hotelu od pet zvezdica Leopold smeštenom na Petrovaradinskoj tvrđavi, prevoz sa aerodroma,  posebno zamensko mesto i festivalski ulaz kao i asistencija telefonom od strane VIP protokol službe EXIT Festivala.

NFT-TiX i EXIT Festival ušli su u uži izbor za nagradu DISRUPTOR na Ticketing Business dodeli nagrada. Partnerstvo NFT-TiX-a i EXIT festivala prepoznato je kao vodeći primer u industriji, a ova nagrada je priznanje za inovaciju i kompetentnost u prodaji ulaznica i upravljanju događajima. Pobednik će biti objavljen na Ticketing Business Forumu koji će se održati u Mančesteru 19. aprila.

NFT-TiX je revolucionarna platforma za prodaju ulaznica, izgrađena na Ethereum blockchain-u, koji koristi pametne ugovore za direktno povezivanje prodavaca i kupaca karata, eliminišući potrebu za posrednicima. Korišćenjem blockchain tehnologije, NFT-TiX nudi siguran i transparentan način kupovine i prodaje ulaznica za različite događaje, kao što su muzički festivali, sportske igre, konferencije i još mnogo toga. Na ovaj način dat je prioritet fer cenama i ekskluzivnim pogodnostima za vlasnike ulaznica, uključujući dugoročna rešenja protiv prevara, preprodaje i sekundarnih tržišta. NFT-TiX prednjači u industriji prodaje karata, pružajući novi nivo transparentnosti, pogodnosti, bezbednosti i ekskluzivnosti za posetioce događaja, dok organizatorima događaja daje direktan pristup svojoj publici.

Ovakve ulaznice neosporivo su budućnost festivalske industrije, i ozbiljan dodatak širenju muzičke NFT zajednice. Vlasnici NFT ulaznica ne dobijaju jednostavno propusnicu za događaj, već nepromenljivo digitalno sredstvo koje im omogućava ulazak na festival. Ovakve ulaznice takođe vrlo često omogućavaju vlasnicima pristup ekskluzivnim iskustvima, uključujući klubove fanova koji se sastoje samo od vlasnika sličnih NFT ulaznica.

Prošla Exitova godina označena je ulaskom u Metaverse i stvaranjem prve NFT kolekcije u festivalskom svetu, kao i NFT ulaznica. Prepoznat kao kreativan i inovativan, ovaj poduhvat bio je hrabar iskorak jer su sve kolekcije bile rasprodate. Objavljene su tri NFT kolekcije u saradnji sa svetskim muzičkim zvezdama i poznatim ličnostima. Kolekciju SHADES kreirao je jedan od najpoznatijih umetnika iz sveta elektronske muzike, MACEO PLEX, kolekciju WINGS stvorila manekenka, pilotkinja i aktivistkinja za ljudska prava CHRISTINA CARMELA, dok je treću činio jedinstveni digitalni art pod nazivom HEADPHONES.